Wellness i spa- vikend spas od užurbanog tjedna

Autor: Sponzorirani članak , 18. listopad 2016. u 09:46
FOTO: Press

Grijeh je živjeti u Hrvatskoj, najljepšem i najmirisnijem vrtu Europe, a ne uživati kroz wellness i spa ponudu u neiscrpnoj energiju kamena, mora i šuma.

Dopustite prirodi da se pobrine za vaše zdravlje, i to po mogućnosti negdje uz obalu Jadrana, gdje se snažno razvila scena namijenjena onima koji brinu o zdravlju na hedonistički način.  

Crikvenica – Novi Vinodolski – Vinodol: Gdje odmor znači više

Duga je tradicija razvoja prirodnih lječilišta u Crikvenici i njenoj okolici, tamošnja je rivijera zbog svoje iznimno povoljne mikroklime na granici mora i planine još u 19. stoljeću prepoznata kao idealno područje za zdravstveni turizam.

Tamo ćete se brzo uvjeriti kako na prirodan način svoje tijelo možete vratiti u ravnotežu.

U Crikvenici je poznati centar talasoterapije, dok se u obližnjem Novom Vinodolskom nalazi jedan od najvećih spa centara na Jadranu. Uz brojne druge goste željne zdravlja i odmora, zbog kvalitetnih programa sportske medicine ta je rivijera popularna među vrhunskim sportašima. 

Cresko-lošinjski arhipelag

Poznat je podatak na da na cresko-lošinjskom otočju može naći 1500 biljnih vrsta, odnosno za 300 više nego što ih ima cijela Velika Britanija. Taj je arhipelag poznat kao središte za aromaterapiju i to zbog bogatog izbora prirodne kozmetike proizvedene od esencijalnih ulja smilja, lavande, ružmarina, lovora i mnogih drugih, koji pružaju neponovljiv terapijski učinak. Otiđete li na Cres i Lošinj, prijavite se na radionice prirodne kozmetike i izradite vlastite preparate za njegu tijela.

Zadar

Posljednjih se godina wellness scena naročito brzo razvila u Dalmaciji. Tamošnji vrhunski hoteli, kvalitete četiri i pet zvjezdica, kroz brigu o zdravlju promovirali su grad kao važno središte zdravstvenog turizma. Centri za opuštanje, okruženi očaravajućom prirodom i blagom mediteranskom klimom, nude izbirljivom gostu finske saune, parne kupelji, hladne kupke, aromatske turske kupelji i prirodne tretmane ljekovitim biljem.

Biokovo

Već davno ljekovita su svojstva kristalno čistoga zraka Biokova prepoznata kao sjajna terapija za sve koji imaju problema s dišnim sustavom. Svatko tko posjeti planinu što dominira zaleđem Makarske uvjerit će se u ljekovitost nastale spojem blage mediteranske klime, mora i snage impozantnog planinskog masiva.

Danas je sve više gostiju koji za mjesto svog odmora  odabiru vrhunske medicinske tretmane usred prirode jedinstvenog Biokova. U tom je kraju jedno od najpoznatijih lječilišta Biokovka, kao turistička, rekreacijska i lječilišna oaza. Ovdje su mogući i kraći dolasci- odmorite se od užurbanog tjedna na vikend-aranžmanu ispunjenom wellnessom, panoramskim vidicima i uživanjem u domaćoj hrani biokovskoga kraja. Ukratko- ne ispunjavajte život danima, ispunite dane životom!

New Report

Close