Možemo li očekivati oporavak na tržištu nekretnina u 2016?

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2016. u 09:21
Foto: Thinkstock

Može li se, paralelno uz gospodarski oporavak, očekivati i oporavak na tržištu nekretnina u tekućoj godini?

Seminar TRŽIŠTE NEKRETNINA U 2016. GODINI u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u petak 12. veljače 2016. u Zagrebu s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja prof.dr.sc. Josipa Tice i gostiju predavača saznajte:

  • Kakvo je stanje na tržištu nekretnina početkom 2016. godine te što se promijenilo u protekloj godini?

  • Kakva je prognoza kretanja tržišta nekretnina u 2016. godini?

  • Gdje se nalazi građevinska industrija danas te koje lokacije i tip nekretnina može proći na tržištu?

  • Kako utječe usporavanje kreditiranja stanovništva na tržište nekretnina?

  • Kakav je odnos ponude i potražnje te njihov utjecaj na cijene u gradu Zagrebu, a kakav na Jadranu?

  • Koji nam modeli mogu pomoći u razumijevanju tržišta?

  • Koje su ključne odrednice cijena na tržištu nekretnina u RH?

  • Što je doprinijelo određenoj živosti na tržištu nekretnina?

  • Koji je preduvjet rijetkih uspješnih projekata u gradu Zagrebu za vrijeme recesije te da li je moguće u budućnosti razvijati uspješne projekte?

  • Koji čimbenici djeluju na dolaznu turističku potražnju?

  • Što nam razumijevanje turističke potražnje govori o kretanju cijena nekretnina na obali?

  • Koji je rok povrata investicija u turistički sektor te koja je optimalna struktura smještajnih jedinica (hoteli, vile, apartmani)?

  • Koji su problemi su uočeni u primjeni Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina?

  • Saznajte sve relevantne činjenice o tržištu nekretnina u 2016. na jedinstvenom seminaru na kojem će izlagati više renomiranih stručnjaka.

 Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548.

Seminar se fokusira na analizu stanja na tržištu nekretnina, koje je u protekloj godini doživjelo određene znakove oživljavanja na još uvijek niskim razinama cijena. Seminar će dati pogled na građevinsku industriju u svijetlu opće ekonomske situacije, usporavanja kreditiranja stanovništva, rasta loših kredita u bankarskom sektoru, strateške igre dionika na tržištu i sramežljivog, ali postojanog pada cijena.

U prvom dijelu seminara fokus će biti na poslovnim modelima koji se koriste za razumijevanje tržišta, a sa ciljem što boljeg razumijevanja alata koji se koriste u analizi tržišta nekretnina. Detaljno će biti objašnjena logika koja povezuje tržište nekretnina, sa tržištem investicija i građevinskom industrijom. Posebna pozornost biti će posvećena načinu na koji razumijevanje tržišta od strane sudionika djeluje na ponašanje samog tržišta pri čemu će se posebno analizirati tržište nekretnina u Zagrebu i unutrašnjosti, a posebno jadranska obala te dinamika tržišta u priobalju.

U drugom djelu raditi će se sa podacima za hrvatsko tržište nekretnina. Raščlamba je fokusirana na objašnjavanje dosadašnjih kretanja cijena u Hrvatskoj, Jadranu i Zagrebu sa čimbenicima ponude i potražnje za nekretninama. Prezentira se detaljna analiza tržišta nekretnina s naglaskom na stambeno tržište u Zagrebu i turistički sektor na Jadranu (hoteli, vile, apartmani), te se na temelju javno dostupnih informacija za tržište nekretnina prezentiraju očekivanja, prilike i prijetnje na tržištu nekretnina za 2016. godinu.

U posljednjem dijelu seminara posebna pažnja biti će posvećena Zakonu o procjeni vrijednosti nekretnina te problemima koji su uočeni nakon nekoliko mjeseci primjene pri čemu će se ponuditi rješenja uočenih problema.

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr

Komentari (17)
Pogledajte sve


Kako bi se obračunavao porez na nekretenine?

A sto vise to bolje. Ka i PDV.

Kako bi se obračunavao porez na nekretenine?

Sve preko 1000€ u Zg je ludost, periferija gajnice i dubec 600-700€

Volio bih da mi mudre glave objasne zašto npr u gradu Krku nema slobodnog poslovnog prostora dok u Slavoniji u gradovima imate koliko god želite?A onaj u Krku puno skuplji!Za najam stanova ista priča.
Možda zato jer je tržište na Krku prepoznalo kakvu takvu priliku za zaradu(radi turizma naravno) dok je u Slavoniji jad i bijeda.
I to je jedino objašnjenje,nije tržište glupo,kad se vidi poslovna prilika stvari dolaze na svoje,silovanje porezima ničemu ne vodi,osim (kratkotrajnog) punjenja proračuna i trpanje rupe bez dna naravno.

New Report

Close