Tagliatelle s pestom od tikvica

Autor: Promo , 07. svibanj 2018. u 12:30
Foto: press

Lagano proljetno jelo vrlo jednostavne pripreme.

(za 4 osobe)

250 g Zlatica rezanaca Zlato polje
3 veće tikvice (750 g)
60 g naribanog parmezana
50 g poprženih pinjola
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegete Maestro usitnjenog mažurana
150 ml maslinovog ulja
250 g skute
malo naribanog Vegeta Maestro muškatnog oraščića
naribana korica jednog limuna
malo Vegete Maestro chilija sa soli
Vegeta Maestro šareni papar

sol

1. Tagliatelle skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi. Ocijedite ih, kratko isperite pod mlazom hladne vode i ostavite sa strane.
2. 2 tikvice narežite na veće komade i staviti kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte dok ne omekšaju, pa ih ocijedite i prebacite u višu užu posudu. Dodajte im popržene pinjole, naribani parmezan, češnjak, malo chillia i svježe mljevenog papra.
3. Sve zajedno dobro usitnite štapnim mikserom postepeno dolijevajući 50 ml maslinovog ulja. Kada dobijete glatki pesto, ostavite ga sa strane na toplom.
4. Preostalu tikvicu narežite na tanje i duže ploške. Ploške popržite do lijepe zlatnožute boje u dobro zagrijanoj tavi na 50 ml maslinovog ulja. Na kraju ih lagano posolite, popaprite i ostavite sa strane.
5. Skutu natrgajte na manje komade, pa ju dobro usitnite vilicom.
6. Dodajte joj naribanu koricu limuna, muškatni oraščić, malo chilija, lagano posolite i popaprite, pa dobro izmiješajte.
7. U tavu na preostalo dobro zagrijano maslinovo ulje stavite kuhane tagliatelle, prelijte pripremljenim pestom i lagano miješajte da se tjestenina dobro zagrije.

Posluživanje: Ovako pripremljenu tjesteninu pospite s pripremljenom skutom i poslužite s poprženim ploškama tikvica.
Savjet: Tagliatelle možete zamijeniti špagetima ili pennama.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close