Sočni lungić s tjesteninom

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2018. u 08:00
Foto: promo

Svinjski file je meso koje se kratko tretira na jačoj vatri. Umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti kokosovo mlijeko koje će dati poseban štih ovom jelu.

(4 osobe)

1 svinjski file (oko 400 g)
½ vrećice Vegete Natur za svinjetinu (15 g) 
Sok 1 naranče
100 ml slatkog vina
20 g maslaca
2 žlice maslinova ulja
200 g luka
100 ml vrhnja za kuhanje
400 g Rezanaca širokih s jajima Zlato polje           
4 žlice naribanog sira (parmezan, Grana Padano)
Vegeta Maestro chili sa soli

1. Svinjski file očistite od kožica i suvišne masnoće.
2. Narežite ga potom na deblje odreske i pospite Vegetom Natur za svinjetinu.
3. Pomiješajte narančin sok i vino i prelijte preko mesa.
4. Pustite da se marinira 30 minuta.
5. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
6. U široj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje i na njega stavite luk narezan na ploške.
7. Popecite da luk postane staklast te dodajte meso s marinadom.
8. Sve zajedno popecite uz miješanje.
9. Kad je meso gotovo, ulijte vrhnje i nastavite pirjati nekoliko minuta.
10. Pripremljeni lungić poslužite preko širokih rezanaca te pospite naribanim sirom i čilijem sa soli.

Savjet: Svinjski file je meso koje se kratko tretira na jačoj vatri. Umjesto vrhnja za kuhanje možete upotrijebiti kokosovo mlijeko koje će dati poseban štih ovom jelu.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Složenost: jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Komentirajte prvi

New Report

Close