Mramorni kolač sa čokoladnim preljevom

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2018. u 08:00
Foto: promo

Kolač prije posluživanja možete posuti grubo narezanim orašastim plodovima.

1 Mramorni sa čokoladnim preljevom Dolcela 
Za svijetli biskvit:
1 Mješavina u prahu za svijetli biskvit 126 g
2 jaja
5 žlica (50 ml) ulja
8 žlica (80 ml) mlijeka
2 žlice (40 g) meda
ili 4 žlice (60 g) šećera
ili 4 žlice (50 g) agavinog sirupa
1 Mješavina u prahu za čokoladni preljev 80 g
5 žlica vode
Za tamni biskvit:
2 jaja
5 žlica (50 ml) ulja
8 žlica (80 ml) mlijeka
2 žlice (40 g) meda
ili 4 žlice (60 g) šećera
ili 4 žlice (50 g) agavinog sirupa

1. Uputa za pripremu svijetlog biskvita:
2. U posudu usipajte sadržaj vrećice za svijetli biskvit, dodajte meda, jaja, ulja i mlijeko.
3. Miješajte električnom miješalicom dok se ne dobije glatka smjesa (2-3 minute/maksimalna brzina).
4. Ulijte pripremljenu smjesu u namašćeni kalup za kuglof.
5. Uputa za pripremu tamnog biskvita:
6. U drugu posudu usipajte sadržaj vrećice za tamni biskvit, dodajte meda, jaja, ulje i mlijeko.
7. Miješajte električnom miješalicom dok se ne dobije glatka smjesa (2-3 minute/maksimalna brzina).
8. Nanesite pripremljenu smjesu preko svijetlog biskvita u namašćenom kalupu za kuglof.
9. Pomoću žlice lagano izmiješajte smjese u kalupu kako bi pečeni kolač imao mramorirani izgled.
10. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C/30 – 35 minuta (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice).
11. Uputa za pripremu čokoladnog preljeva:
12. U posudu za zagrijavanje usipajte sadržaj vrećice za čokoladni preljev, vodu i lagano zagrijavajte 2 minute uz miješanje dok se sastojci ne rastope i povežu.
13. Ostavite 3-4 minute neka se čokoladni preljev malo stisne.
14. Prelijte preko pečenog i ohlađenog mramornog kuglofa.

Savjet: Kolač prije posluživanja možete posuti grubo narezanim orašastim plodovima.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Komentirajte prvi

New Report

Close