“Ključ uspjeha svakako je u prvom redu rad, i to kvalitetan i odgovoran rad”

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2016. u 07:54
Foto: Thinkstock

Milan Mandić se nekretninama bavi od 2004. godine te od prvog dana ima vlastitu agenciju.

Smart invest  Immobilien, agencija je za posredovanje u prometu nekretninama koja djeluje na području Primorsko-goranske županije te šire, sa sjedištem se nalazi u Opatiji. Riječ je o agenciji koju su šira javnost i mediji prepoznali zbog brojnih poslova visokog profila koje su uspješno realizirali u proteklih dvanaest godina, ali i zbog iskustva i znanja koje su međuvremenu stekli. Ipak, kažu i da najveći uspjeh nije jedna pojedinačna prodaja, već činjenica da nikad nisu imali loše iskustvo klijenta te da u posredovanju uspiju obje strane dovesti do rješenja koje ih usrećuje. Potvrda toga, ističu, je i podatak da više od polovice klijenata čine osobe koje su nam stigle po preporuci, uglavnom od prethodnih klijenata koji su bili zadovoljni znanjem i profesionalnošću Smart invest  Immobiliena.

"Ključ uspjeha svakako je u prvom redu rad, i to kvalitetan i odgovoran rad. U ovom poslu, ali i općenito, smatram da je najvažnije njegovati korektan odnos prema poslovnim partnerima, ali i vlastitim zaposlenicima, jer će zadovoljni zaposlenici biti motivirani za rad i uspjeh", za Poslovni je dnevnik otkrio direktor Smart invest Immobilien, Milan Mandić koji se nekretninama bavi od 2004. godine te od prvog dana ima vlastitu agenciju. Dodaje i da je prodaja nekretnina timski rad zbog čega je izuzetno važno organizirati tim kako bi se moglo napredovati. Naravno, kao i kod svake uslužne djelatnosti, treba uvijek polaziti od klijenta i osigurati mu dodatnu vrijednost koju kod konkurentskih tvrtki neće moći dobiti.

Ipak, i uspješni se susreću s preprekama pa tako Mandić kao jednu od poteškoća navodi izrazitu birokratiziranost i nisku efikasnost zemljišno-knjižnih i urbanističkih službi uz, napominje, časne iznimke. "Dakle, sve ono što je problem građanima koji "mrze" kad moraju hodati po institucijama i tražiti papire, svakodnevni je dio našeg posla. Nesređene zemljišne knjige, spori službenici, dugo čekanje dokumenata – sve to značajno nam otežava poslovanje, i na to moramo trošiti velik dio naših resursa koji bi bili bolje iskorišteni na drugi način, prvenstveno u radu s klijentima", pojašnjava direktor.

Nadalje, poslovanje nekretninama jedan je od sektora koji prvi osjeća posljedice gospodarskih kriza i posljednji se oporavlja. Ipak, ova je agencija uspjela je i u vremenu krize kvalitetno raditi, prvenstveno zbog toga što je u velikoj mjeri okrenuta i stranom tržištu. "Upravo u tom dijelu postignut je i najveći napredak, primjerice, sada su i strani državljani u prilici postati vlasnici nekretnina kao fizičke osobe, što je svakako pozitivno utjecalo na promet nekretninama. No, još uvijek ima puno prostora za napredak, i u ovom sektoru, ali i općenito, što se prvenstveno odnosi na omogućavanje kvalitetnijih uvjeta rada – kvalitetnijim poreznim sustavom u kojem nećemo morati puno vremena gubiti na razumijevanje propisa i onoga što se od nas očekuje, smanjivanjem birokratskih procedura i sređivanjem nagomilanih problema u pravosuđu gospodarstvo će sigurno dobiti snažan poticaj za daljnji razvoj", smatra Mandić.

Također, jedan od dokaza uspješnosti je i činjenica da je agencija Smart invest  Immobilien nositeljica i certifikata bonitetne izvrsnosti koji dodjeljuje Bisnode, a koji u njihovom primjeru jamči snažniji status u poslovanju s bankama i šire otvorena vrata prema različitim vrstama financiranja. "U odnosu s partnerima, već smo osjetili korist certifikata, budući da partnerima ulijeva veću sigurnost i povjerenje u našu uslugu i kvalitetu poslovanja", zaključio je Mandić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close