FOTO: Održano finale natjecanja Junior Freshhh

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2017. u 16:49
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Uz vrijedne nagrade koje su dodijeljena za prva tri mjesta u ukupnom poretku, INA je i školi s najvećim brojem timova koji su sudjelovali u natjecanju, a ove je godine to bila Gimnazija Požega, uručila i 3D printer.

U upravnoj zgradi INA-e u petak je u održano finale srednjoškolskog natjecanja nazvanog Junior Freshhh u sklopu kojega se pet tročlanih timova za pobjedu borilo rješavanjem zadataka iz područja prirodnih znanosti. Riječ je o trećem po redu Junior Freshhh natjecanju koje INA organizira s ciljem motiviranja mlađih generacija na prirodne i tehnološke znanosti, a ova su godine zabilježili i rekordan broj prijava. Tako se putem online aplikacije koja je iziskivala rješavanje zadataka prijavilo nešto manje od pet stotina timova odnosno čak tisuću i pol učenika s područja cijele Hrvatske.

„Oduševljeni smo ovako velikim brojem prijavljenih timova jer to prije svega pokazuje da ipak postoji puno mladih ljudi koje itekako zanimaju prirodne znanosti te da je naš program prepoznat među mladim talentima kojima je namijenjen. Upravo to je naša najveća motivacija i pokazuje nam kako smo i s našim Junior Freshhh programom na pravom putu u podržavanju i popularizaciji prirodnih znanosti, a samim time osiguravamo dugoročnu održivost u smislu broja mladih talenata koji će nastaviti svoje obrazovanje u ovome području te jednog dana biti potencijalni kandidati za rad u našoj kompaniji", poručila je prilikom otvorenja direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima Vladimira Senčar Perkov.

Nakon programa koji je uključivao rješavanje kviza znanja i serije zadataka iz prirodnih znanosti stručni žiri sastavljen od profesora iz različitih područja donio je odluku da pobjedničkim proglase tim Stari paper iz Đurđevca. Uz njih, na natjecanje su pristigli i timovi iz Krapine i Križevaca. Uz vrijedne nagrade koje su dodijeljena za prva tri mjesta u ukupnom poretku, INA je i školi s najvećim brojem timova koji su sudjelovali u natjecanju, a ove je godine to bila Gimnazija Požega, uručila i 3D printer kako bi se srednjoškolci iz prve ruke mogli upoznati s posljednjim trendovima u tehnologiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close