Razumijevanje izvještaja i računovodstvene manipulacije – primjeri iz prakse

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2016. u 14:28
Foto: Fotolia

Naučite na konkretnim primjerima iz prakse sve zamke i manipulacije temeljnih financijskih izvještaja.

Prilikom donošenja kvalitetnih financijskih odluka odlučujuću ulogu imaju financijski izvještaji.

No, da bi se na osnovu njih moglo donijeti kvalitetne strateške i operativne odluke, potrebno ih je znati čitati, interpretirati i analizirati.

Isto tako, potrebno je znati koji izvještaji pružaju koju informaciju, gdje ih se može pronaći te koja je uloga revizije i revizijskog izvješća u njihovom provjeravanju.

Zašto su financijski izvještaji važni?

Oni su slika poduzeća prema vanjskim korisnicima  – kreditorima, dobavljačima, kupcima, vlasnicima, dioničarima te javnosti. O financijskim izvještajima uvelike ovisi cijena dionica nekog društva, visina porezne obveze, mogućnost dobivanje kredita, ulaganje investitora ili bonusi njegovog menadžmenta.

Stoga su često podložni računovodstvenim manipulacijama kojima će se na seminaru pridati posebna pažnja i to kroz primjere iz prakse.

Cilj seminara:

  • Ukazati na razlike između raznih vrsta izvještaja: financijskih, godišnjih, menadžerskih, obveznih, dobrovoljnih, eksternih i internih
  • Sudionike upoznati s korištenjem javnog registra financijskih izvještaja kao i s drugim izvorima informacija
  • Sudionike upoznati s temeljnim financijskim izvještajima: bilancom, računom dobiti i gubitka, izvještajem o novčanom toku
  • Sudionike upoznati s osnovama financijske analize izvještaja
  • Ukazati na računovodstvena načela čije kršenje rezultira računovodstvenim greškama i manipulacijama

Kome je seminar namijenjen?

Poduzetnicima, vlasnicima trgovačkih društava, menadžerima svih razina, računovodstvenom i financijskom osoblju, javnom, privatnom sektoru, neprofitnim organizacijama, državnim institucijama te svima koji žele bolje razumjeti financijske izvještaje.

Mjesto i vrijeme održavanja seminara: 27. listopada 2016. s početkom u 9 sati, Oreškovićeva 6h/1, Zagreb

O PREDAVAČICI:

Vlatka Sakar licencirani je hrvatski revizor, diplomirani ekonomist, sudski vještak, interni revizor i edukator EBC*L programa. Tijekom proteklih godina održala je stotine različitih edukativnih radionica i in-house treninga na temu računovodstva i financija. Posljednjih godina Vlatka Sakar odnosno TreningCentar d.o.o. razvija svoju vlastitu marku pod naslovom „Poslovna znanja u malom prstu“ s različitim temama od razumijevanja financijskih izvještaja do osnova revizjie. Vlatka je autorica među ostalim i stručnih popularnih naslova u nakladi Školske knjige „Bilanca u malom prstu“ te „Upravljanje novcem u malom prstu“.

Kolika je cijena kotizacije?

Redovna cijena kotizacije iznosi 1.450 kn + PDV.  U slučaju rane prijave do 13. listopada 2016., cijena kotizacije iznosi 1.000 + PDV. U cijenu kotizacije su uključeni svi radni materijali potrebni za sudjelovanje na seminaru, potvrda o sudjelovanju i ručak za sve polaznike.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicuna e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr ili da ispunite online formu ispod teksta najkasnije do 25. listopada 2016. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 26.listopada 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 

Tel: + 385 1 6326 085

e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

Komentirajte prvi

New Report

Close