Za 85 projekata vinari traže 90 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. travanj 2014. u 13:11
Foto: Thinkstock

Hrvatski su vinari na tri natječaja za dodjelu bespovratnih sredstva iz “vinske omotnice” prijavili 85 projekata s ukupnom zatraženom vrijednošću potpore od 92,3 milijuna kuna.

Hrvatski su vinari na tri natječaja za dodjelu bespovratnih sredstva iz "vinske omotnice" prijavili 85 projekata s ukupnom zatraženom vrijednošću potpore od 92,3 milijuna kuna, objavila je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ističu kako se nakon prva tri provedena natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina u razdoblju od 2014. do 2018. godine bilježi veliki odaziv vinara za bespovratna sredstva iz te tzv. "vinske omotnice".

Iz Agencije napominju kako slijedi obrada svih prijava i ugovaranje onih projekata koji zadovoljavaju sve propisane uvjete.

Ujedno najavljuju kako uskoro slijedi raspisivanje novih natječaja iz "vinske omotnice", koja iznosi 11,9 milijuna eura godišnje, a vinari i vinogradari upisani u Vinogradarski registar mogu je koristiti kroz tri mjere.

To su restrukturiranje i konverzija vinograda – ulaganja u strukturne promjene postojećih površina zasađenih vinogradima (novi natječaj ovog mjeseca), potom investicije u vinarije i marketing vina – ulaganja u proizvodnju ili marketing vina te razvoj novih proizvoda, procesa i tehnologija, te financiranje promidžbe na tržištima trećih zemalja koja omogućava povećanje izvoza vina izvan zemalja članica EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close