Vrhunsko ulje iz Hrvatske sa zlatnim listićima danas se izvozi u cijeli niz zemalja

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Golden Olive Oil - ekstra djevičansko maslinovo ulje obogaćeno listićima 24-karatnog zlata - proizvod je 19 malih obrtnika okupljenih oko tvrtke Kreativni laboratorij koju vodi Antonio Božić.

Prije pet godina britanski trgovački lanac Harrods njihovo ulje proglasio je luksuznim proizvodom godine, a vrhunsko ulje iz Hrvatske sa zlatnim listićima danas se izvozi u cijeli niz zemalja, piše Index.

Za Golden Olive Oil koriste se maslinova ulja raznih proizvođača. Nisu vezani za samo jednog proizvođača ali Božić kaže da je izvor velik jer je u Hrvatskoj vrhunskih ulja sve više.

''Mi nemamo svoje maslinike i nismo se vezali za samo jedan maslinik, ili jednog proizvođača, nego idemo na razna kušanja ulja i odaberemo ono što nam se najviše sviđa po karakteristikama. Ako je bila loša sezona u Dalmaciji, idemo u Istru, ako je u Istri bila loša sezona, idemo u Dalmaciju. Pod lošom sezonom mislim na bolesti vremenskih prilika. Nismo vezani da samo kupujemo od jednog proizvođača. Danas u Hrvatskoj imate, zaista bez pretjerivanja, 70-80 maslinovih ulja koja su top'', kaže Božić. 

Zlatno maslinovo ulje prisutno je na više inozemnih tržišta, a od sredine prošle godine krenulo se i s plasmanom u Hrvatskoj.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve