Siščani će prvi u regiji proizvoditi biovrećice

Autor: Večernji list , 14. rujan 2017. u 14:35
Direktoru Optiplasta Danijelu Drčiću Zlatna kuna/Nikola Čutuk/PIXSELL

Tvrtka Optiplast više od pola uloženog novca osigurala iz EU, izvoz joj jača.

Najbitnije je pratiti trendove, ali i fondove. Unazad tri godine smo uložili u pogone više od 23 milijuna kuna od čega je 10 milijuna bespovratnih sredstava.

Pokrećemo ove godine i proizvodnju biovrećica, kao prvi u regiji, što će nam omogućiti nova izvozna tržišta", rekao je Danijel Drčić, direktor sisačke tvrtke Optiplast primajući u srijedu Zlatnu kunu za najuspješnije malo trgovačko društvo u Sisačko-moslavačkoj županiji. Optiplast, koji 70 posto proizvodnje plasira u RH, lani je imao 40,6 milijuna kuna prihoda i dobit od gotovo 3,5 milijuna kuna.

Uz njih su Zlatne kune Županijske komore Sisak dobili Drvni centar Glina u kategoriji srednjih tvrtki te Mlin i pekare Sisak među velikim trgovačkim društvima. "Pokazalo se da je ulaganje u vlastitih 290 prodajnih mjesta isplativo jer smo si osigurali tržište za svoje pekarske proizvode i smanjili izloženost velikim trgovačkim lancima", rekla je Vesna Butorac, direktorica Mlina i pekare koji je lanjsku godinu završio s više od 1300 zapsolenih i pola milijarde kuna prihoda.

I ove godine širit će proizvodnju i kapacitete svoga mlina i skladišta. Situacija u gospodarstvu Sisačko-moslavačke županije napokon ima uzlazne trendove, potvrdio nam je Boris Mesarić, predsjednik Županijske komore Sisak. "U Sisačko-moslavačkoj županiji je u 2016. poslovalo1925 poduzetnika, a nedavno smo govorili o njih 1700.  Znači da se poduzetnička klima razvija. I zbirni rezultat poslovanja poduzetnika u županiji je pozitivan, većina je poslovala pozitivno za razliku od 2015. Sigurno da može bolje, ostaje nam i dalje problematika Petrokemije i Rafinerije za koje se nadamo pozitivnim rješenjima u budućnosti", kaže Mesarić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close