Šest Agrokorovih tvrtki u fokusu stotina zainteresiranih za novi posao

Autor: Poslovni dnevnik , 25. veljača 2019. u 11:48
Foto: Boris Šćitar / Pixsell

Prvi put u velikim gradovima organizira se predstavljanje poslodavaca iz sektora trgovine, sljedeći su u Osijeku i Splitu.

Iz Agrokora su u petak izvijestili da njegove kompanije sudjeluju u manifestaciji "Biraj posao u trgovini" te kako je zabilježen veliki interes potencijalnih zaposlenika za radna mjesta u Grupi Agrokor. Agrokorovih šest kompanija – Konzum, Tisak, Roto, Velpro, Ledo i Jamnica sudjeluju na susretima poslodavaca i potencijalnih zaposlenika, koje pod nazivom "Biraj posao u trgovini" prvi put organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), navode iz Agrokora.

U sklopu manifestacije prijavio se veći broj poslodavaca koji će ponuditi mogućnost zapošljavanja radnika. Prvi susret održan je nedavno u Zagrebu, u Regionalnom uredu HZZ-a te je nekoliko stotina kandidata pokazalo veliki interes za zapošljavanje u raznim dijelovima Agrokorovog sustava.

Agrokorove kompanije, kako navode, primarno su zainteresirane za nova zapošljavanja na radnim mjestima prodavač/ica, skladištar/ka, vozač/ica kamiona, vozač/ica dostavljač, mesar/ica te radnik/ca u proizvodnji u Zagrebu, Istri, Kvarneru i Dalmaciji. Predstavnici ljudskih resursa Agrokorovih kompanija zainteresiranim kandidatima su predstavili različite mogućnosti zapošljavanja te sve ostale prednosti i pogodnosti rada u Grupi Agrokor. Pritom je posebno istaknuto prilagodljivo radno vrijeme kao pogodnost koja je osobito zanimljiva roditeljima i studentima.

Također, sukladno novim zakonskim odredbama, umirovljenicima se nudi zapošljavanje na pola radnog vremena. "Ovakve manifestacije su sjajna prilika poslodavcima iz djelatnosti trgovine da se direktno predstave i upoznaju sa svojim potencijalnim zaposlenicima, iskomuniciraju im otvorena radna mjesta, pogodnosti i uvjete rada i to na nacionalnoj razini u svim većim hrvatskim gradovima", istaknula je savjetnica za ljudske resurse izvanredne uprave Grdana Fabris.

Iz Agrokora najavljuju da će ponudu poslodavaca koji sudjeluju u ovoj akciji HZZ-a zainteresirani potencijalni radnici u idućih 10 dana moći provjeriti i u drugim gradovima diljem Hrvatske – 26. veljače u Regionalnom uredu HZZ-a u Osijeku te 28. veljače u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) u Splitu.

Komentirajte prvi

New Report

Close