Rimac nadmašio dm i Deichmann

Autor: Lucija Špiljak , 06. prosinac 2018. u 22:00
Tvrtka Mate Rimca prva kod velikih u anketi portala MojPosao/Miranda Čikotić/PIXSELL

U kategoriji srednjih tvrtki pobijedio DHL, a kod malih Mediatoolkit.

Najbolji poslodavci 2018. u Hrvatskoj su Rimac automobili u kategorijih velikih, DHL u kategoriji srednjih, a Mediatoolkit u kategorijih malih tvrtki.

Rezultati su to istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je portal MojPosao proveo u 86 tvrtki na 6700 zaposlenika. Svečanost nagrađivanja održana je na konferenciji Udruge U4HR i tjednika Lider "Privuci i zadrži".

Drugo mjesto u kategoriji velikih tvrtki osvojio je dm-drogerie markt, a treće Deichmann.

U kategoriji srednjih drugoplasirani je Infinum, a treća Nova Rent a Car. Nakon Mediatoolkita, najbolji poslodavci kod malih tvrtki su Integracija od-do i Syskit.

MojPosao ovo istraživanje provodi već 12. godinu, a tvrtke se mogu dobrovoljno prijaviti. Na pouzdan, brz i jednostavan način saznaje se stupanj zadovoljstva, angažiranost zaposlenika te glavni faktori motivacije.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale je 3,1 od mogućih 4. Ispitanici su najbolje ocijenili posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka i međuljudske odnose, a najslabije uključenost u donošenju odluka i organizaciju rada. Rezultati pokazuju da je angažirano 24% zaposlenika, 68% nije angažirano, a 8% ih je nemotivirano.

Komentirajte prvi

New Report

Close