'Pogurali' 11 milijardi kuna investicija i 5000 poduzeća

Vjeran Vrbanec/Igor Soban/PIXSELL Vjeran Vrbanec/Igor Soban/PIXSELL

Nagradili najuspješnije tvrtke, među njima Microblink, Capital Hook, Altpro...

Od male garancijske agencije pokrenute '94. godine profilirali smo se u najvažniju Vladinu instituciju koja ozbiljno podupire mikro, male i srednje poduzetnike. tako je čelnik Hamag - Bicroa Vjeran Vrbanec opisao uspjehe institucije kojoj je na čelu na zagrebačkoj proslavi njezine 25. obljetnice.

Pohvalio se kako je agencija kroz svoje projekte i potpore "pogurala" investicije vrijedne 11 milijardi kuna te sklopila ugovore s 5000 tvrtki, čime je, tvrdi, utjecala na otvaranje oko 16.000 novih radnih mjesta.

Agencija je ujedno "okrunila" svoju kampanju #prvih25, dodijelivši 10 priznanja tvrtkama koje su i uz pomoć njezinih potpora, znatno napredovale. Za značajne uspjehe postignute u pojedinoj fazi poslovanja, priznanja su dobili: Capital Hook (ideja), Microblink (razvoj), Radiochirurgia Zagreb (komercijalizacija), Geolux (tržište) te Bellabeat (međunarodna suradnja).

U kategoriji iznimnog doprinosa razvoju i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva priznanja su osvojili: Multinorm (izvoz), Genos (inovativnost), KFK (investicije) te Rimac Automobili (konkurentnost).

U kategoriji "pametna tvornica" dodijeljeno je priznanje tvrtki Altpro koja je kroz različite faze svog poslovanja iskoristila najviše usluga Agencije.

"Upravo široki portfelj programa i usluga koje pružamo korisnicima u svim fazama poslovanja čini Hamag-Bicro svojevrsnom pametnom tvornicom, dok njeni pametni korisnici, hrvatski poduzetnici, svakodnevno jačaju gospodarski ekosustav i transformiraju Hrvatsku u konkurentno gospodarstvo, digitalno učinkovitu industriju i održivo društvo", poručili su iz Agencije.

Komentari (2)
 • R00kie
  R00kie 11:00 4.11.2019.

  Ako je toliko kompanija dosla unatoc njima, zamislite koliko bi ih tek doslo da nema ovih parazita.

 • bigboffin
  bigboffin 9:49 4.11.2019.

  Opisana agencija je teski stetocina. Zasto nitko ne pise npr koliko je izdanih jamstava doslo na naplatu budzetu RH? Strane banke u RH su sve lose kredite iskipale Hamagu I HBORu. O nesuvisloj dodjeli potpora da ne govorimo.

  CVjevi Uprave su tragicni:
  Sef HDZ mladezi Cakovca
  Tajnica regionalnog sefa Hypo leasinga
  Otpusteni direktor mikro pivovare i bivsi clan 4 stranke prije HDZa
  Unuk generala HV i clan mladezi HDZa

  Uglavnom, karijere bez postignuca i sifonirsnje budzeta RH

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!