Poduzetnicima 7,5 milijuna kuna za znakove kvalitete

Autor: Poslovni dnevnik , 08. kolovoz 2018. u 22:00
Predsjednik HGK Luka Burilović/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sredstva za razdoblje do 2020. osigurana iz EU.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta potpisali su sporazum o provedbi projektnog prijedloga "Znakovi kvalitete" za dodjelu potpora male vrijednosti mikro, malim i srednjim poduzećima, objavili su u srijedu iz HGK napominjući kako je za to osigurano 7,5 milijuna kuna. 

Sredstva od 7,5 milijuna kuna za razdoblje do 2020. godine osigurao je Europski fond za regionalni razvoj. Mikro, malim i srednjim poduzećima osiguravaju se bespovratna sredstva za povećanje vidljivosti i prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga za provođenje postupka stjecanja prava uporabe znakova kvalitete HGK.

 

75 tisuća

kuna po projektu maksimalni je iznos potpore

"Cilj je projekta povećati prepoznatljivost proizvoda i usluga na tržištu, što pridonosi povećanju prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti samog poduzeća. Znakovi kvalitete pridonijet će stvaranju dodane vrijednosti za proizvod ili uslugu, a ujedno i stvaranju prepoznatljivosti ukupnog identiteta kvalitetnih hrvatskih proizvoda na zajedničkom i svjetskom tržištu", istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Javni poziv na dostavu projektnih prijedloga prijavitelja za dodjelu bespovratnih sredstava objavljen je 13. srpnja, a po jednom projektu maksimalan iznos bespovratne potpore je 75.000 kuna. "Ovo je prilika za sva mikro, mala i srednja poduzeća da ostvare bespovratnu potporu za stjecanje prava uporabe znakova kvalitete HGK bilo da se radi o znaku 'Hrvatska kvaliteta' ili 'Izvorno hrvatsko'", kazala je Nevenka Gašparac iz HGK. 

Komentirajte prvi

New Report

Close