I dalje razvijamo poduzetnički duh

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 11. rujan 2016. u 19:06
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Pomažemo poduzetnicima da steknu znanja uz pomoć kojih će postati konkurentniji.

Poslovni uzlet Vukovarsko-srijemske županije, održan u subotu u Vinkovcima u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i gradom Vinkovcima 22. je u nizu od 30 edukativnih manifestacija koje se u organizaciji Poslovnog dnevnika održavaju ove godine. Kako ističe Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, projekt je namijenjen promociji i edukaciji malih i srednjih poduzetnika jer su upravo oni kapilarni sustav hrvatskog gospodarstva.

“Malo i srednje poduzetništvo čini 99 posto svih tvrtki koje postoje u našoj zemlji, zapošljava 65 posto od ukupnog broja zaposlenih te kreira 50 posto BDP-a. Udjel tog sektora u BDP-u još je znatno niži nego onaj susjednih zemalja srednje Europe, stoga je očito i da prostora za napredak još uvijek ima”, poručio je Šimatović.

Dodao je i da upravo manifestacije poput Poslovnog uzleta pomažu poduzetnicima da steknu dodatna znanja i vještine uz pomoć kojih će postati konkurentniji na tržištu, kako na nacionalnom tako i na onom zajedničkom Europske unije s više od pola milijarde kupaca i klijenata. Mladen Karlić, gradonačelnik Vinkovaca, tom je prilikom poručio da malo i srednje poduzetništvo nosi vinkovačko gospodarstvo. “Nastojimo dalje razvijati poduzetnički duh – za one koji imaju ideju, a nisu sigurni kako je realizirati osnovali smo potporne institucije. Kroz naše su razvojne agencije do sada ostvareni projekti vrijednosti oko 20 milijuna kuna. Ponosni smo na vinkovački tehnološki park koji je dobio nagradu MPIO-a za najbolju potpornu instituciju u malom. Prije pet godina, u vrijeme teške gospodarske krize, osnovali smo i poduzetnički inkubator”, kazao je. Istaknuo je i da su Vinkovci zajedno sa županijom ponosni na sve naše zajedničke uspjehe koji su dio šireg plana revitalizacije slavonskog gospodarstva i afirmiranja Slavonije kao poželjnog mjesta za život u kojem će se mladi rado zadržavati.

Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije, smatra da je gospodarska situacija na ovim prostorima trenutno nepovoljna, ali je napomenuo i da se upravo razvija strategija razvoja općina i gradova. “Zaista mnogo prilika iz EU fondova do sada smo već iskoristili, a najvažnija naša ulaganja bila su ona u razvoj ljudskih potencijala“, poručio je župan Galić.

Komentirajte prvi

New Report

Close