Počinje gradnja 409 POS-ovih stanova

Autor: Poslovni dnevnik , 27. srpanj 2014. u 22:00
Lokacija POS-a Kila 3/Ivo Čagalj/PIXSELL

Vrijednosti projekata je 284 milijuna kuna.

U Splitu će 31. srpnja početi najveća gradnja društveno poticanje stanogradnje u Hrvatskoj u kojoj će biti izgrađeno 409 stanova na gradskim lokacijama Kila 3 i Kila 4, priopćeno je iz gradske uprave.

Društveno poticana stanogradnja (POS) u Splitu je ponovno aktualizirana prije godinu dana kada je aktualni gradonačelnik Ivo Baldasar zajedno s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te državnom Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) krenuo u realizaciju tog projekta. U proteklih godinu dana odrađen je natječaj i utvrđena Lista reda prvenstva, te prikupljena sva potrebna dokumentacija i potpisani ugovori kako bi mogla započeti realizacija projekta predvidive investicijske vrijednosti od 284 milijuna kuna.

Na lokaciji Kila 3, prema projektu Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanića, gradit će se 206 stanova, tri poslovna prostora te 325 garažnih parkirnih mjesta i jedna trafostanica. Rok građenja je 456 dana, a moguće useljenje predviđa se u prosincu 2015. godine. Predvidiva investicijska vrijednost iznosi 149 milijuna kuna. Na lokaciji Kila 4 izgradit će se 203 stana, jedan poslovni prostor, 256 garažnih parkirnih mjesta i 80 parkirnih mjesta te jedna trafostanica. Predvidiva investicijska vrijednost je 135 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close