Od Jedija do cementa: George Lucas gradi stanove

Autor: Tomislav Pili , 21. travanj 2015. u 09:35
Foto: Thinkstock

Naselje vrijedno 150 milijuna dolara nalazi se u bogatom predgrađu San Francisca gdje je slavni redatelj želio sagraditi filmski studio.

Začetnik serijala "Zvjezdani ratovi" i "Indiana Jones", američki redatelj i producent George Lucas, okreće se stanogradnji za kupce nešto plićeg džepa.

Kako navodi CNN prenoseći izjavu Lucasova odvjetnika, jedan od financijski najuspješnijih holivudskih filmaša namjerava izgraditi 224 domova u kalifornijskom okrugu Marin, poznatom kao "bogataškom kvartu" u kojem prosječna cijena kuće iznosi milijun dolara. Kako je izjavio njegov odvjetnik Gary Giacomini, projekt bi stajao oko 150 milijuna dolara, a Lucas će ga u potpunosti sam financirati. "Projekt neće koristiti ni centa savezne ili državne pomoći", naglasio je Giacomini.

 

90tisuća

dolara prosječan je prihod kućanstva koje sada žive u okrugu Marin

Više od polovice izgrađenih objekata, točnije njih 120, bit će ponuđeno kupcima iz srednje klase, odnosno kućanstvima čiji godišnji prihod prelazi 65.000 dolara. Prema statističkim podacima, prosječan dohodak u okrugu Marin trenutno iznosi 90.000 dolara godišnje. Preostalih 104 stana bit će ponuđeno umirovljenicima, dodaje Lucasov odvjetnik. Napomenuo je i da je projekt bitan za cijelo područje gdje je sve veća potražnja za jeftinijim stambenim kvadratima. Osim stanova i kuća, Lucasovo naselje sadržavat će i mjesni centar, voćnjake i mikro-farmu. Giacomini je kazao kako su zahtjevi za sve potrebne dozvole već predani te da bi gradnja trebala započeti 2018. godine.

Parcela na kojoj će slavni producent i redatelj graditi naselje nalazi se 40 kilometara  sjeverno od San Francisca. Radi se o istom zemljištu na kojem je Lucas godinama želio izgraditi novi filmski studio, ali je 2012. odustao od toga zbog snažnog otpora lokalne zajednice. Lucasu su žitelji okruga najviše zamjerali što bi izgradnja studija štetno utjecala na okoliš, a pribojavali su se i buke nakon što studio bude izgrađen. Kako će milijunaši iz Marina reagirati na ovaj najnoviji Lucasov projekt, tek treba vidjeti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close