Novi stanovi u Zagrebu već od 1035 eura po kvadratu

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2013. u 13:39
Photo: Anto Magzan/PIXSELL

POS je pokrenut s ciljem da se građanima RH omogući lakše rješavanje stambenog pitanja, a trenutačno ima odličan odaziv.

U prvoj polovici iduće godine, počet se se graditi 519 novih POS-ovih stambenih zgrada u Zapruđu po cijeni od 1035 eura po kvadratu. Predviđeno je i deset poslovnih prostora te adekvatan broj parkirališnih mjesta, prenosi Večernji.hr.

Cijeli plan izgradnje novih stanova je nastavak poticanja stanogradnje koja je započela u srpnju gradnjom 332 POS-ova stana, uz gradnju adekvatnih poslovnih prostora i parkirališnih mjesta u naselju Klara. 

Đurđica Čočić, glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, izjavila je da su s obzirom na 1500 zahtjeva, koliko ih je predano za stanove u Klari, odlučili krenuti u dodatnu gradnju na proljeće u Zapruđu.

Zbog prevelikog broja zahtjeva od strane ljudi koji kupuju prvi puta stan ili žive u neodgovarajućim uvjetima, POS ih nije u mogućnosti sve ispuniti. Također je uvedeno pravo prvenstva prema broju članova, životnoj dobi, stručnoj spremi, broju djece u predškolskoj i školskoj dobi, invaliditetu u Domovinskom ratu.

Komentirajte prvi

New Report

Close