Nesvakidašnja licitacija za gradski prostor od 45 kvadrata: Od 29.000 eura cijena skočila do 329.000

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2017. u 09:15
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Na koncu je epilog očekivan, krajnji ponuditelj odustao je od sklapanja kupoprodajnog ugovora žrtvujući jamčevinu.

Gradski poslovni prostor površine 45 četvornih metara u Kandlerovoj 10 u Puli izazvao je "eksploziju". Početna cijena tog prostora bila je 29,6 tisuća eura, a konačna cijena nakon licitacije osam zainteresiranih kupaca iznosila je 329,4 tisuće eura To znači da bi se kvadrat tog prostora platio 7,32 tisuća eura, odnosno 54,9 tisuća kuna, a u gradsku blagajnu trebalo se, za 45 kvadrata, sliti 2,47 milijuna kuna.

Na koncu je epilog očekivan, krajnji ponuditelj odustao je od sklapanja kupoprodajnog ugovora žrtvujući jamčevinu. Međutim, time je Grad ostao, trenutno jer će se prostor ponovno ponuditi na natječaju, bez prihoda. Razlog ovakve cijene, apsolutno nerealne, je borba osam zainteresiranih kupaca, među kojima i nekoliko poznatih poduzetnika koji imaju prostore u starogradskoj jezgri. Najvišu cijenu ponudila je Fatima Gušani iz Pule, a posljednji je u licitaciji s njom odustao Pavao Vrdoljak iz Zagreba te prije njega, na 231 tisuću eura Geobiro d.o.o. iz Pule (zastupan po Krešimiru Licul Stojkovski), na 200 tisuća eura Toma Palić iz Zagreba, na 133 tisuće eura Gemma MG d.o.o. iz Zagreba (zastupan po Marijeli Mićunović), na 132 tisuće eura Igor Tedy Baban iz Pule i na 56 tisuća eura Eljdita Ahmeti iz Pule. 

– Nakon provedene licitacije najpovoljnija ponuda za predmetni poslovni prostor u Kandlerovoj ulici 10 utvrđena je ponuda Fatime Gušani u iznosu od 329,4 tisuće eura plativo u kunskoj protuvrijednosti. Međutim, nakon provedene licitacije najpovoljniji ponuditelj Gradu Puli je dostavio izjavu o odustajanju od istaknute ponude, čime je izgubio pravo na povrat jamčevine uplaćene radi sudjelovanja na javnom nadmetanju u iznosu od 22.256,76 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close