Na natječaj nije stigla niti jedna ponuda: Preuređenje sportsko-rekreativnog centra nikog ne zanima

Jedan od prijedloga za budući izgled sada zapuštenog sportsko-rekreacijskog centra Pionirski grad u Beogradu, Foto: PD Jedan od prijedloga za budući izgled sada zapuštenog sportsko-rekreacijskog centra Pionirski grad u Beogradu, Foto: PD

Nakon što se izradi i odobri studija izvodljivosti planiranih objekata, pristupit će se gradnji, najvjerovatnije na proljeće 2019. godine, naravno ako se pojavi zainteresirana tvrtka.

Preuređenje sportsko-rekreativnog centra Pionirski grad u Beogradu bit će odgođeno jer na natječaj za izradu urbanističkog projekta nije stigla niti jedna ponuda, pišu Večernje novosti, tako da će postupak u sljedećem razdoblju biti ponovljen.

Planovi za cjelovito preuređenje SRC Pionirski grad moći će se provesti tek ako nadležne inspekcije daju zeleno svjetlo, jer je područje pod zaštitom. Nakon što se izradi i odobri studija izvodljivosti planiranih objekata pristupit će se gradnji, najvjerovatnije na proljeće 2019. godine, naravno ako se pojavi zainteresirana tvrtka.

“Postoje vrlo strogi uvjeti Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture i Zavoda za zaštitu prirode, koji su definirali prostorna ograničenja. Zbog toga se ne može pouzdano reći koje će sve sadržaje na otvorenom kompleks moći ponuditi. Tek nakon usvajanja urbanističkog projekta, znat će se kako će izgledati Pionirski grad”, kažu iz Tajništva za investicije. Budući da je najveće zanimanje za izgradnju objekta za smještaj djece, najprije će započeti izgradnja tih sadržaja. “Prvo ćemo graditi paviljone namijenjene rekreativnoj nastavi i kampovima. Radovi će početi nakon završetka dokumentacije, a trajat će godinu dana”, kažu iz Grada. pd     

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve