Ljetnikovac iz 19. stoljeća u projektu vrijednom gotovo 14 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2017. u 10:41
Foto: Maja Šantoši / Pixsell

Razvojna agencije VIDRA, Županija i županijska Turistička zajednica, a suradnici su Odsjek za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Osijeku i Udruga osoba sa invaliditetom Slatina.

Sve što je do sada učinjeno na uređenju zapuštenog zdanja nekadašnjeg ljetnikovca grofa Draškovića u Noskovcima, Općina Čađavica, ukazuje na ozbiljnost namjera i daljnjih projekata Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Kako piše Glas Slavonije, zahvaljujući toj ustanovi, Općini, Županiji te Razvojnoj agenciji VIDRA, ljetnikovac sagrađen početkom 19. stoljeća i okružen skupinom stabala koja su zaštićena kao spomenik parkovne arhitekture od 1969. godine, pretvoren je u jedinstveni Informativno-edukacijski centar i hostel vrlo prikladnog naziva Dravska priča. Nakon opsežne pripreme, naime, na poziv za dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine” prijavljen je novi ključni projekt za razvoj turističkih i edukativnih sadržaja u tom objektu, baziranih na održivom korištenju prirodne baštine. Projekt naziva “Posjetiteljski centar Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode” vrijedan je 13,790.113 kuna, od kojih se 85 posto sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektni partneri Javne ustanove su

Razvojna agencije VIDRA, Županija i županijska Turistička zajednica, a suradnici su Odsjek za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Osijeku i Udruga osoba sa invaliditetom Slatina. Prema riječima ravnateljice JU Tatjane Arniold Sabo, okosnica za razvoj interaktivnih sadržaja u sklopu Posjetiteljskog centra je Regionalni park Mura-Drava i centar će na dosad neviđeni način predstaviti floru i faunu toga parka te o njima educirati posjetitelje. Predviđeno je uređenje perivoja, a unutarnji i vanjski prostori centra bit će prilagođeni osobama s invaliditetom. U potkrovlju zgrade bit će izrađen zimski vrt, gdje će se prezentirati vodena staništa Regionalnog parka Mura-Drava.

Komentirajte prvi

New Report

Close