Kako procijeniti vrijednost nekretnine prema novom zakonu?

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2015. u 09:14
Foto: PR

Saznajte na konkretnim primjerima od najboljih stručnjaka kako procijeniti vrijednost nekretnine prema novom zakonu.

Seminar PROCJENA VRIJEDNOSTI NEKRETNINA – PRAKTIČNA PROVEDBA NOVOG ZAKONA NA PRIMJERIMA u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u četvrtak 17. rujna 2015. u Zagrebu s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja mr.sc. Željka Uhlira, zamjenika ministrice, prof. dr. sc. Josipa Tice te Branimira Majčice, mag. zemljišnog managementa izdvajamo bitne segmente:

Koji su ciljevi donošenja Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina?

Koji su izvori za pribavljanje podataka o prometu nekretnina?

Koje su zadaće i sastav procjeniteljskih povjerenstva?

Koje su obveze županija i gradova?

Koji su rokovi za osnivanje procjeniteljskih povjerenstava, početak rada administrativno-tehničke podrške, koje su obveze javnih bilježnika?

Koje se metode koriste u procjeni nekretnina prema novom Zakonu?

Koje su karakteristike poredbene metode (metoda uporabe korekcijskih koeficijenata, metoda hedoničkih indeksa, metoda ponovljenih prodaja)?

Koje su karakteristike prihodovne metode? 

Kako upotrijebiti troškovnu metodu procjene vrijednosti nekretnina?

Kako se procjenjuje vrijednost nekretnina u praksi (tržišna, hipotekarna, osigurana, uporabna, likvidacijska)?

Kako se vrednuje zemljište?

Koje su bitne karakteristike baze podataka o kupoprodajnim cijenama?

Kako se koriste posebni načini procjene vrijednosti nekretnina (pravo građenja, pravo služnosti, služnost vodova, stanovanja ili prava plodouživanja, prekoračenje međe građenjem, površine javne namjene, procjena naknade za izvlaštenje)?

Koja je kompatibilnost procjene u Hrvatskoj sa svjetskom praksom?

Naučite kako se procjenjuje vrijednost nekretnina na KONKRETNIM PRIMJERIMA IZ PRAKSE! 

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548. 

Seminar je prvenstveno baziran na pregledu pristupa vrednovanju nekretnina u teoretskom i praktičnom smislu na način tumačenja provedbe Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina. 

Poseban naglasak u prezentaciji biti će na raščlambi Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina sa svim praktičnim detaljima njegove provedbe. U prvom dijelu će se pojasniti ciljevi donošenja Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina, definirati informacijski sustav tržišta nekretnina, objasniti zadaće i sastav procjeniteljskih povjerenstva, navesti obveze županija i gradova,  te objasniti zakonski definirane metode procjene vrijednosti nekretnina. U drugom dijelu predavanja navest će se i ostale metode procjene nekretnina te tehnički detalji vezani uz korištenje pojedinih metoda kao i otvorena pitanja metodologije procjenjivanja nekretnina. 

U trećem dijelu daje se detaljan prikaz uvođenja baze podataka o kupoprodajnim cijenama nekretnina te izvori za pribavljanje podataka o prometu nekretnina kao i sadržaj zbirke kupoprodajnih cijena. Pojasnit će se posebni načini procjene nekretnina gdje će sudionici vidjeti proces procjenjivanja nekretnina na konkretnom primjeru iz prakse.

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close