Hotel od 500 milijuna kuna: Najviša građevina u Hrvatskoj imat će 27 katova, u kompleksu će raditi 2.000 ljudi

Sjedište Societe Generale Splitske banke pored koje će biti hotel, Foto: Ivo Čagalj / Pixsell Sjedište Societe Generale Splitske banke pored koje će biti hotel, Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

U konačnici bi toranj "B" trebao biti visok 110 metara, čime će biti i službeno najviša građevina u Hrvatskoj.

Sklopljen je ugovor o izvođenju radova na izgradnji armirano-betonske konstrukcije nadzemnog dijela hotelske građevine s pratećim sadržajima "Westgate B" u Splitu, izvijestila je u utorak zagrebačka građevinska tvrtka "Tehnika" čiji su radnici bili angažirani i na podizanju južnog nebodera uz raskrižje Ulice Domovinskog rata i Puta Stinica u kojem je prije mjesec dana otvoreno sjedište Societe Generale Splitske banke.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, projekt je financiran novcem Hrvatske banke za obnovu i razvitak, a ukupna vrijednost ulaganja iznosi 500 milijuna kuna.

- U konačnici bi toranj "B" trebao biti visok 110 metara, čime će biti i službeno najviša građevina u Hrvatskoj. Imat će šest podzemnih etaža, prizemlje i 27 katova, ukupne površine 35.000 četvornih metara. Projekt ima mješovitu namjenu, a hotelski dio objekta imat će 189 soba, četiri apartmana, wellness, fitness, kongresni centar, restorane i barove... - istaknuo je Josip Komar, prvi čovjek "Westgate Towera" i dodao da će, kao što je već poznato, hotel poslovati u sklopu jedne od najvećih svjetskih hotelskih kompanija o čijem će imenu, kako je ustvrdio, naknadno obavijestiti javnost, a to će zasigurno pridonijeti konkurentnosti i unapređenju turističke ponude.

Prema njegovim riječima, u drugom dijelu objekta bit će sjedište nekoliko tehnoloških kompanija, a cijeli projekt u konačnici će otvoriti 300 novih radnih mjesta, dok će u kompleksu nakon izgradnje raditi ukupno 2000 ljudi.

Komentari (3)
 • shumar
  shumar 10:32 5.1.2017.

  “cijeli projekt u konačnici će otvoriti 300 novih radnih mjesta, dok će u kompleksu nakon izgradnje raditi ukupno 2000 ljudi.”

  ..?! Koliko ljudi će se zaposliti? :-)

 • SeRija
  SeRija 10:15 5.1.2017.

  tehnika gradi

 • Jovan
  Jovan 10:03 5.1.2017.

  impresivno, baca malo na DownTown, Los Angeles

  https://www.youtube.com/watch?v=bE_tyaUulPw [youtube.com]

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve