Dobili državno zemljište vrijedno tri milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2018. u 09:25
Arhivska fotografija: Pixsell

‘Današnje potpisivanje ugovora je velika stvar za naš grad.’

Ministar državne imovine Goran Marić bio je u četvrtak na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Lipika u povodu Dana grada i tom je prigodom s gradonačelnikom Vinkom Kasanom potpisao ugovor o darivanju državnog zemljišta za proširenje poduzetničke zone, vrijednog više od tri milijuna kuna.

 Ministar državne imovine Goran Marić bio je na svečanoj sjednici kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, priopćeno je iz ministarstva.

 Gradonačelnik Kasana zahvalio je ministru Mariću i Vladi na darovanom državnom zemljištu.

 "Današnje potpisivanje ugovora je velika stvar za naš grad. Proširenjem poduzetničke zone otvorit će se nova radna mjesta, a to je jedan od načina da izgradimo Lipik u grad sretnih i zadovoljnih ljudi", rekao je gradonačelnik Vinko Kasana.

 Čestitajući Dan grada u svoje i u premijerovo ime, ministar Marić tom je prigodom rekao kako je sretna okolnost da se na taj dan potpisuje ugovor o darivanju zemljišta za proširenje poduzetničke zone Lipik III te da državna imovina u svakoj jedinici lokalne samouprave nema druge i bolje svrhe nego da služi ljudima u okružju u kojemu žive.

 Tržišna vrijednost darovanog zemljišta površine veće od 111 tisuća metara četvornih je 3.210.000 kuna.

 "Za obnovu života u Hrvatskoj moramo prevrnuti sve ploče znanja, starih i novih mudrosti, sve darove i bogatstva što ih Hrvatska ima", rekao je ministar Marić i dodao kako je – "da Hrvatsku oživimo mladošću i stvaralačkom ljubavlju – bitan svaki pomak, svaki korak, svaki aktivirani metar četvorni zapuštene, neiskorištene ili loše upravljane državne imovine".

Komentirajte prvi

New Report

Close