Bogataši opet navalili na stanove u Beogradu na vodi

Autor: Poslovni dnevnik , 01. ožujak 2016. u 12:00
Skupi stanovi u dva tornja plaćat će se u najviše sedam rata, uz obveznu rezervaciju od 1000 eura

Cijena stana od 55 do 60 kvadrata iznosi oko 200.000 eura, dvosobni stanovi s pogledom na rijeku stoje oko 300.000 eura, četverosobni od 500.000 eura naviše.

U subotu je počela prodaja stanova u tornju B, prvom objektu u sklopu Beograda na vodi, projekta vrijednog 3,5 milijarde eura, u koji zajedno ulažu grad Beograd, Srbija i tvrtka iz UAE-a Eagle Hills. Penthausi na vrhu nebodera prodavali se po astronomskim cijenama, pišu Večernje novosti.

Prema riječima prodavača, zanimanje kupaca bilo je više nego zadovoljavajuće, vlasnike je našao velik broj stanova. Prioritet su imali tzv. VIP kupci, koji su mogli birati kat i kvadraturu. Kao i prije šest mjeseci kada su prodavani stanovi u tornju A, nijedan od ponuđenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cijenu.  Tada, u listopadu 2015., kupce su najviše zanimali najskuplji stanovi, po cijeni od 300 do 400 tisuća eura. Jednako je i ovog puta, uz vrlo zanimljiv pristup prodaji. Tako su oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušću Save u Dunav značajnije skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro Beograda.  

 

20tisuća

eura razlika je u cijeni sličnih stanova, ali s različitim pogledom

Vrijednost nekretnine određuje i to je li na drugom ili desetom katu, a za sličan stan razlika je čak 20.000 eura. Pozicija, veličina i broj balkona, također određuju koliko će kupac platiti novi stan u elitnoj zgradi. Jasno je da su prvi stanari Beograda na vodi vrlo bogati ljudi. Cijena najjeftinijeg stana, od 55 do 60 četvornih metara, s obveznim garažnim mjestom, iznosi oko 200.000 eura. Dvosobni stanovi s pogledom na rijeku stoje oko 300.000 eura. Oni luksuzniji, četvorosobni, na vrhu nebodera, prodaju se od pola milijuna eura, pa naviše. Dinamika plaćanja novog stana slična je onoj od prije šest mjeseci, kada su se prodavali stanovi u tornju A. Jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi otplaćivat će se do najviše sedam rata. Prije prve rate uplaćuje se 1000 eura rezervacije.

A kada se kupac odluči potpisati ugovor mora isplatiti 10 posto vrijednosti stana, dok se posljednja rata uplaćuje kada se dobiju ključevi u ruke. A što čeka stanare dva tornja u Beogradu na vodi? Oni će moći koristiti zatvoreni bazen, teretanu, fitness i joga studio, kao i dva zatvorena parka, ali i sve to ima svoju cijenu. Uz redovne račune, stanovnici luksuznih stanova u tornjevima morat će platiti održavanje zgrade, a o njihovoj sigurnosti brinut će profesionalno osiguranje. Izgradnja dva stambena tornja počela je 27. rujna 2015., a stanovi će biti useljivi 2018. godine. Srpska građevinska kompanija Energoprojekt bit će glavni izvođač na prvom stambenom objektu u sklopu Beograda na vodi.

Komentirajte prvi

New Report

Close