Milanovićev spin: Vijest o rezanju plaća javio samo jednoj televiziji

Autor: Poslovni dnevnik , 21. veljača 2013. u 20:23
Zoran Milanović (Photo: Marko Jurinec/PIXSELL)

Premijer Zoran Milanovića informaciju o smanjenju plaća zaposlenicima državnih službi dao je u intervjuu u središnjoj informativnoj emisiji RTL-a, nakon čega su je prenijeli svi ostali mediji.

Premijer Zoran Milanovića informaciju o smanjenju plaća zaposlenicima državnih službi dao je u intervjuu u središnjoj informativnoj emisiji RTL-a, nakon čega su je prenijeli svi ostali mediji. Zašto ju je premijer podijelio samo s komercijalnom televizijskom kućom, a ne u priopćenju javnosti?

“S obzirom da se radi o ovakvo velikoj informaciji, mislim da je premijer trebao poslati izjavu svim medijima, da je svatko može objaviti, a onda to reći u intervju RTL-u. Nije problem u RTL-u, u redu je što je njima dao ekskluzivu, ali to je previše važna vijest da bi bila plasirana samo u jednom mediju”, smatra PR stručnjak Krešimir Macan.

Dodaje i da je premijer, ako je htio kontrolirati situaciju, to je također najbolje mogao učiniti slanjem svoje izjave svima. Aleksandra Kolarić, predsjednica HUOJ-a ne vidi problem što je Milanović vijest rekao na RTL-u, već što je takva odluka plasirana u lošem trenutku i s lošim obrazloženjem. “Odluka ima katastrofalan ‘tajming’ i sigurno će imati posljedice na predstojeće izbore. Loše komunicirana, ali kanal kojim je komunicirana nije problematičan” smatra Kolarić.  

Komentirajte prvi

New Report

Close