Studenti novinarstva pokrenuli magazin Global

Autor: Tatjana Tadić , 13. svibanj 2014. u 22:00
Otisnuto je 5000 primjeraka Globala

Novine se bave studentskim i društvenim pitanjima, kulturom i sportom.

Nakon novina Student, studenti Fakulteta političkih znanosti krenuli su u novi projekt – Global – novine za studentska i društvena pitanja, kulturu i sport.

U utorak, 6. svibnja, u Tiskari Zagreb, tiskano je prvi broj novog Globala u 5000 primjeraka. Idejni tvorac i voditelj projekta je doc.dr.sc. Igor Kanižaj, a novi odgovorni urednik – mentor je Zlatko Herljević, dugogodišnji novinar i urednik Večernjeg lista i Vjesnika. Lekturu i redakturu radio je njegov mlađi kolega Igor Weidlich. Glavna urednica je Helena Kuhar, a zamjenica Nina Miholić. Uredništvo čine studentice prve godine diplomskog studija novinarstva – Kristina Balun, Mateja Šobak i Dijana Dretar. Uz njih, Global uređuju i studentice i studenti sa smjera Tiskanih medija – Nikola Šimić, Ana-Maria Kezerić, Mislav Lugonjić, Stela Lechpammer i Matina Tenžera. Urednice fotografije su Anja Stević i Helena Pereković.

Novinari i fotoreporteri su studenti svih smjerova i godina FPZG-a, a i šire.Global se može pratiti i na Facebooku i Twitteru. Redakcija novina se nalazi na u zgradi FPZG-a, a na njemu već šesnaest godine djeluju Radio Student i dvije godine Studentska televizija. Prvi broj Globala na naslovnici donosi tekst "Halo, pošto diplomski?" u kojem istražuje kako se zarađuje na akademskim (ne)djelima i kako na plagijate reagiraju fakulteti. Student povijesti, koji na internetu oglašava svoje "usluge", potvrdio je Globalu da je u dvije godine po narudžbi napisao četiri diplomska i petnaest seminarskih radova. Cijena seminara je 300 kuna, a diplomskog 30 po stranici.

Komentirajte prvi

New Report

Close