Slavonski Brod dobio je neprofitnu radiopostaju

Autor: Poslovni dnevnik , 09. rujan 2014. u 21:59
Radio 92FM ukazuje na probleme osoba s invaliditetom/Reuters

Radio 92FM ukazuje na probleme osoba s invaliditetom.

U Slavonskom Brodu s emitiranjem je započeo Radio 92FM, neprofitna radiopostaja koju će voditi osobe iz ugroženih skupina.

Cilj tog projekta je ukazati na  probleme koje imaju osobe s invaliditetom, te senzibiliziranje lokalne zajednice za suživot s njima. Projekt je započet u lokalnom Društvu multiple skleroze, a novac za sljedećih 18 mjeseci- skoro 150 tisuća eura- osiguran je preko natječaja EU.Ideja je zasnovana na dugogodišnjem iskustvu rada s udrugama na projektima EU. Velik novac utrošen je za medijske kampanje, bez velikog učinka. Jednostavno je bilo logično pokretanje medija koji će potaknuti razvoj civilnog društva, izjavila je za Glas Slavonije Anica Radman, voditeljica projekta."Hrvatski zavod za zapošljavanje raspisao je natječaj, a mi smo prepoznali priliku. Procedura vezana uz projekt trajala je godinu dana.

Koncesija nam je bila najveći problem. Čak mogu reći da je tu velika uloga politike, ali kad idete čista srca, sve na kraju ide kako želite. Danas smo tu i sviramo", kaže Anica Radman.Partner u projektu je udruga osoba s invaliditetom Loko Moto, a suradnici su i HZZ te Brodsko-posavska županija."Radio je kruna svih naših dosadašnjih projekata jer smo htjeli približiti se i olakšati pristup medijskom prostoru svima kojima je to potrebno, posebno marginaliziranim skupinama", kaže Željko Pudić, predsjednik Društva multiple skleroze. Zasad je u rad uključeno pet volontera, no osim novinarskih profesionalaca, inicijatori žele privući i znalce iz drugih struka kako bi zajedno kreirali program. Slični 'comunity' mediji i u Europi su sve privlačniji jer srcem i dušom odrađuju onaj posao koji profitabilni mediji ne odrađuju, a to je bliski telefonski kontakt sa slušateljima, kaže programski direktor Tomislav Goll. Osnivači najavljuju 24-satni radio program s dinamičnim sadržajem. 

Komentirajte prvi

New Report

Close