Kako se riješiti treme prije javnog nastupa?

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2016. u 13:33
Debata

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju na završnoj manifestaciji društveno odgovornog projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj te da osiguraju svoje mjesto na debati.

Mladi često imaju strah od javnog nastupa a to im uveliko može otežati profesionalni razvoj i napredovanje. Debatni klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu je neprofitna, apolitična i nevladina udruga koja organizira projekte, seminare i konferencije za studente s naglaskom na argumentiranu raspravu i dijalog.

Polazeći od uvjerenja da bi svaka mlada osoba trebala moći argumentirano braniti svoj stav, naučiti kako stati pred publiku te nešto prezentirati, Debatni klub EFZG na tjednoj bazi organizira debatne sastanke. Core business Debatnog kluba EFZG je debata po British Parlament formi. Debatirajući, studenti, razvijaju govorničke vještine i kritičko mišljenje koje je neophodno u današnjem društvu znanja. Važno je napomenuti da su sastanci otvoreni za sve zainteresirane studente.  

Cilj Debatnog kluba EFZG je potaknuti studente na raspravu o aktualnim gospodarskim, socijalnim i političkim temama te kroz svoje događaje ojačati kulturu dijaloga među mladima.

Klub čine proaktivni studenti ponajviše Ekonomskog fakulteta Zagreb, ali i drugih fakulteta zagrebačkog sveučilišta, koji svoje slobodno vrijeme ulažu u debate, a zatim i u projekte te u suradnje s drugim studentskim udrugama. Kako bi to sve uspješno funkcioniralo, klub je strukturno podijeljen na četiri funkcijska tima: HR & Education, PR & Marketing, ER & Projects i Finance & Logistic. Članovi uz debate imaju mogućnost raditi i na projektima unutar jednog od funkcijskih timova.

DKEFZG je ponosan na svoje projekte čija je vrijednost prepoznata i nagrađena. Projekt  „Uhvati me za riječ“ koji je osmišljen kao ciklus predavanja renomiranih pojedinaca iz javnog života, nagrađen je s Rektorovom nagradom. Projekt „Govornička škola“ je kao mjesto poboljšanja komunikacije, govorništva i javnog nastupa ove akademske godine podignuta na viši nivo. Porastom broja sudionika s 30 na 80  i uključivanjem studenata  različitih fakulteta, ne samo sa Sveučilišta u Zagrebu već i Sveučilišta u Rijeci, zaslužila je ponovno ove godine posebnu Dekanovu  nagradu.

DKEFZG ne radi samo na vlastitim projektima već i surađuje s drugim udrugama i partnerima pri realizaciji i ostvarenju zajedničkih projekata. 

U sklopu društveno odgovornog projekta Poslovnog dnevnika – Hrvatska pamet Hrvatskoj, članovi Debatnog kluba EFZG održat će debatu na temu ''Uspješno odrađivanje prakse trebalo bi biti preduvjet za diplomiranje'', koja će se održati u petak, 9. prosinca s početkom u 11:30h u Branimir centru (CineStar, dvorana 1).

Stoga pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju na završnoj manifestaciji društveno odgovornog projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj te da osiguraju svoje mjesto na debati. Zbog ograničenog broja mjesta svoj dolazak potrebno je potvrditi prijavom na link.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close