Zvečevo u igri za kupnju imovinu Agrokomerca iz Velike Kladuše?

Foto: Agrokomerc Foto: Agrokomerc

Riječ je o imovini iz pasivne bilance ove kompanije, čija se vrijednost procjenjuje na stotine milijuna konvertiblinih maraka.

Stručnjak za državnu imovinu Bosne i Hercegovine Muharem Cero upozorio je u razgovoru za BiH novinsku agenciju Patria da bi prodaja prehrambene industrije Agrokomerc Razvojnoj banci Federacije BiH mogla otkriti jednu od najvećih afera u regiji. Pod plaštom novih ulaganja u ratom posrnuli Agrokomerc, tvrdi Cero, novi vlasnici mogli bi se domoći i imovine velikokladuške kompanije i u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama bivše Jugoslavije.

Kako piše Agrobiz, riječ je o imovini iz pasivne bilance ove kompanije, čija se vrijednost procjenjuje na stotine milijuna konvertiblinih maraka. Prema grubim računicama, imovina Agrokomerca samo u Hrvatskoj premašuje vrijednost dva kompletna godišnja proračuna u Federaciji BiH ili oko 4 milijarde KM.

Premijer Fadil Novalić i njegov kabinet moraju jasno upoznati javnost, a pogotovo radnike Agrokomerca, šta se trenutno događa sa imovinom Agrokomerca izvan Bosne i Hercegovine. "Da li je predmet posljednje prodaje dijela Agrokomerca zapravo i perfidna prodaja imovine ove kompanije u susjednim zemljama? A Agrokomerc imovinu ima u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, u Makedoniji i na Kosovu", upozorio je Cero.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
  • Ajdin
    Ajdin 14:17 9.4.2016.

    Javna je tajna da su odbili dvije turske kompanije, koje su bile spremne da plate oko 30 milijuna € za Agrokomerc, međutim nisu željeli ni pregovore da imaju sa tim kompanijama.
    A za imovinu Agrokomerca van BiH se zna, upitanju su poslovni prostori po Ljubljani, Zagrebu, Rijeci, Beogradu, Novom Sadu i u mnogim drugima gradovima Ex Yu…. Pravu istinu nećemo saznati dok se stvar ne desi tj. dok se ne završi saga o prodaji Agrokomerca!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!