Vlasnik Vabe J&T otkazao Moody’su

Autor: Ana Blašković , 02. lipanj 2014. u 18:01
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Češka J&T banka, u čijem je vlasništvu domaća Vaba banka, raskinula je suradnju s rejting agencijom Moody´s krajem ožujka.

Češka J&T banka, u čijem je vlasništvu domaća Vaba banka, raskinula je suradnju s rejting agencijom Moody´s krajem ožujka. „Europska regulativa gledajući segment upravljanja kapitalom banaka značajno demotivira određene novčane institucije u dragovoljnoj suradnji s rating agencijama. Zbog toga smo zatražili od agencije Moody's povlačenje ratinga J&T Banke,“ rekao je Igor Kováč, član uprave J&T-a i član Nadzornog odbora Vaba banke.

Češka banka ostvarila je 149 milijuna kuna neto dobiti u prvom tromjesečju 2014. što je 1,5 puta više nego u istom razdoblju lani. Bilanca je u prvom kvartalu porasla za 49 posto na 33,7 milijardi kuna. Na rast bilance utjecao je rast depozita klijenta od 36 posto, na 26,7 milijardi kuna. Kreditni portfelj porastao je za trećinu te su plasmani premašili 15,7 milijardi kuna, a kamatni prihodi skočili 64 posti na 203 milijuna kuna. Adekvatnost kapitala krajem ožujka iznosi 13,3 posto.

"Ostvarenjem ovakvih rezultata banka je i nadalje spremna za nastavak financiranja novih projekta", poručili su iz J&T-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close