Velika i moderna Lesnina otvara vrata iduće godine, već traže više od 100 radnika

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2017. u 11:49
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Centar, kao najmoderniji u lancu ovog renomiranog brenda, sinonima za namještaj na prostorima bivše države, nudio bi kompletan asortiman za opremanje dom.

Kamen-temeljac trgovačkog centra Lesnina u Vodnjanu položili su u utorak blizu čvora Peličeti na Istarskom ipsilonu direktor prodaje i marketinga Lesnine XXXL Hrvatska Matija Mandić i vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović. Mada je riječ o lokaciji uz ulaz u Pulu s istarske autoceste, riječ je o parceli na samom rubu područja grada Vodnjana, nedaleko od stancije Vernal i željezničke pruge. Stoga se i na veliki trgovački centar za opremanje doma, čije se otvorenje očekuje u veljači 2018., treba gledati kao investiciju na vodnjanskom tlu.

– Investicija je vrijedna 20 milijuna eura. U prvoj fazi gradi se objekt od 22 tisuće četvornih metara bruto površine, dakle i sa skladištima, dok će sam prodajni prostor imati površinu od oko 12 tisuća kvadrata. U kasnijoj fazi u planu je i dodatni objekt za brend Mömax koji se uz Lesninu planira širiti cijelom Hrvatskom, rekao je Mandić pred novinarima na velikom gradilištu.

Centar, kao najmoderniji u lancu ovog renomiranog brenda, sinonima za namještaj na prostorima bivše države, nudio bi kompletan asortiman za opremanje doma stanovnicima Istre, ali i šire. Zemljište je tvrtka Lesnina H kupila od privatne osobe, a Grad Vodnjan je investitorima išao na ruku i dotadašnju društvenu namjenu tog područja izmjenom Prostornog plana prenamijenio u gospodarsku.

– U planu je zapošljavanje 120-130 osoba, ne računajući vanjske djelatnike u montaži, dostavi, čišćenju i tako dalje. Natječaj za zapošljavanje već je pokrenut jer dosta ulažemo u edukaciju zaposlenika kako bi bili spremni za posao kada objekt bude gotov, otkrio je Mandić za Glas Istre.

Komentirajte prvi

New Report

Close