Ulazi li kineski proizvođač bijele tehnike u vlasničku strukturu slovenskog Gorenja?

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 02. veljača 2018. u 14:22
FOTO: Screenshot/YouTube

Slovenski su mediji u petak prenijeli informaciju da su pred tom kompanijom iz Velenja potencijalno značajne promjene.

Slovenski su mediji u petak naveli informaciju da veliki kineski proizvođač kućanskih uređaja Haier provodi dubinsku analizu Gorenja s ciljem sklapanja strateškog sporazuma ili preuzimanja dijela vlasničkog udjela u toj kompaniji, no službene potvrde nije bilo. U svojevrsnom demantu iz Gorenja pristiglom kao odgovor na upit koji smo im poslali taj isti dan napominju da je prerano govoriti o bilo kakvom strateškom partnerstvu jer je taj proces tek u početnoj fazi.

"U prosincu 2017. banka Rothschild & Co. je u ime Gorenja, a s ciljem istraživanja interesa za potencijalno strateško partnerstvo s Gorenje Grupom kontaktirala niz međunarodnih aktera iz sektora kućanskih aparata i srodnih industrija, uz otvorenu mogućnost i ulaska u vlasničku strukturu Gorenja. Nakon potpisivanja ugovora o povjerljivosti u drugoj polovici siječnja 2018., potencijalni partneri koji su iskazali interes za dodatnu procjenu potencijala za partnerstvo s Gorenjem primili su paket informacija te procesno pismo. Tim se dokumentom definiraju pravila i vremenski okvir prema kojemu se potencijalni partneri pozivaju da dostave svoje ugovore do 7. ožujka 2018. godine", pojasnili su iz Gorenja za Poslovni dnevnik.

O drugim detaljima pregovora te uvjetima potencijalnog strateškog partnerstva s Gorenjem, kao i zašto se Gorenje povezuje s Haierom, moći će se više pročitati u tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika u ponedjeljak.

Komentirajte prvi

New Report

Close