Šveđani otvorili svoj četvrti ured u Hrvatskoj, do kraja godine zapošljavaju još 300 ljudi, objavili i kolike su plaće

Autor: Poslovni.hr/H , 02. travanj 2019. u 16:43
FOTO: PRESS

Švedska kompanija Transcom World Wide u utorak je u Zagrebu otvorila svoj četvrti ured u Hrvatskoj, u kojemu do kraja ove godine planira zaposliti oko 300 ljudi, čime će ta kompanija ukupno u Hrvatskoj zapošljavati oko 1.200 osoba na poslovima pružanja usluga ‘call centra’ ili službe za korisnike.

Transcom World Wide je globalna kompanija koja posluje u 20 država na tri kontinenta, pružajući samostalno usluge CRM (Customer Relationship Management) ili usluge službe za korisnike, kao i usluge teleprodaje, telemarketinga i direktne prodaje klijentima iz sektora telekomunikacija, financija, turizma, osiguranja i maloprodaje.

U Hrvatskoj tvrtka posluje od 2005. godine, kada su otvorila prvi ured, u Vukovaru, ponajviše zbog partnerstva s Tele 2 Hrvatska, koji im je i najveći klijent, a osim za Tele 2 Hrvatska usluge iz Hrvatske pružaju i tvrtki Tele 2 Njemačka. Uz Vukovar, ured su otvorili i u Osijeku, Puli i Vinkovcima, a njihovi zaposleni pružaju spomenute usluge na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i drugim europskim jezicima.

Ured u Zagrebu otvorili su zbog dobre geografske pozicije hrvatskog glavnog grada, ali i njegove sve veće turističke popularnosti.

Ured se prostire na oko dvije tisuće metara četvornih i u njemu već radi 50-ak osoba, a njihov bi se broj do kraja ove godine trebao povećati do 300, pri čemu su najviše dobrodošli oni s dobrim poznavanjem bar jednog stranog jezika, dok su obrazovanje i dob manje važni, jer svi prolaze posebnu obuku.

Plaće ovise i o jeziku na kojima se usluga pružaju, ali su, po riječima voditelja prodaje za Transcom Hrvatska, Srbija i Mađarska Žolta Beneša, one stimulativne i u prosjeku se kreću  od 3.200 kuna do 6500 kuna. Prosječna je plaća približno 4800 kuna za djelatnike u operativi. 

Većina zaposlenih su žene te mladi od 20 do 30 godina, uključujući i studente.

"Ured u Zagrebu povećat će naše mogućnosti za pokrivanje više tržišta unutar EU, a cilj nam je i daljnji razvoj korisničke podrške na hrvatskom tržištu na temeljima inovacijske tehnologije poput 'chatbota', 'gamificationa' te robotiziranih i digitaliziranih procesa", kazao je Beneš, dodajući da osim telefonske sve više rade i na poslovima internetske prodaje, ali da je i dalje najvažnija komunikacija s korisnicima.

Na otvaranje zagrebačkog ureda bio je i predsjednik Uprave švedskog Transcoma Michael Weinreich, koji je izrazio zadovoljstvo poslovanjem u Hrvatskoj, gdje vide i prilike za razvoj i širenje posla.

"U Hrvatskoj vidimo puno mogućnosti, a iskustvo rada s klijentima i korisnicima te timski rad koji njegujemo utječe na naš uspjeh. Vjerujemo i u pametne ljude, obrazovanje i talente koje pronalazimo u Hrvatskoj", poručio je Weinreich, dodajući da i dalje žele investirati u Zagreb i Hrvatsku.

Prvi tajnik švedskog veleposlanstva u Hrvatskoj Petter Nilsson kazao je da su jako ponosni što Transcom tako dobro posluje u Hrvatskoj, kao i ostalih 50 švedskih kompanija koje u Hrvatskoj zapošljavaju oko deset tisuća ljudi. 

Do sada su švedske kompanije u Hrvatsku investirale 765 milijuna eura, a nastavit ćemo i dalje investirati i podržavati Hrvatsku u njenom gospodarskom razvoju, poručio je Nilsson. 

Komentari (4)
Pogledajte sve


Stimulativne plaće od 3200 kuna? Možda je tipfeler? Vjerojatno su mislili simulativne plaće jer s tom cifrom možeš samo simulirati život.

To si realne place u HR, javni sektor je nesto drugo, pogotovo holding. Tamo imas za isti posao duplo od slicnog u privatnom sektoru, a radis puno manje, a neki ako uopce.

I vrlo mali stan danas je vise od ove place u ZG, kamoli ostalo. Hrvatska je siromasna zemlja, i place su male.

Pa veće su plaće kod Bandića u čistoći……
Tolika su primanja radnika na javnim radovima….

Stimulativne plaće od 3200 kuna? Možda je tipfeler? Vjerojatno su mislili simulativne plaće jer s tom cifrom možeš samo simulirati život.

A jeste našli firmu za promociju… ccc

New Report

Close