Supernova preuzima još deset trgovačkih centara, transakcija veća od 220 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2019. u 14:24
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Financiranje se odvija iz vlastitih sredstava i u suradnji s više međunarodnih i lokalnih banaka.

Supernova Grupa iz Graza nastavlja svoju ekspanziju u Sloveniji i kupuje deset trgovačkih centara društva Centrice Real Estate GmbH (društvo američkog fonda Lone Star). Ovaj je fond 2016. godine preuzeo spomenute objekte od austrijske državne agencije za upravljanje imovinom HETA, koja je zadužena za likvidaciju društva Hypo Alpe Adria, u okviru velike kompletne transakcije. Predmetni paket Qlandia bio je srce portfelja a obuhvaća trgovačke centre koji su tržišni lideri u više slovenskih regija.

Opseg transakcije iznosi više od 220 milijuna eura i već je sada druga bitna investicija grupacije Supernova u Sloveniji u 2019. godini. Financiranje se odvija iz vlastitih sredstava i u suradnji s više međunarodnih i lokalnih banaka.

Portfelj savršeno zaokružuje naše trenutno stanje i brine se za to da slovensko stanovništvo sada možemo opskrbljivati u cijeloj državi. Svi centri imaju slično visoku razinu zakupljenosti i pokrivaju sve zahtjeve klijenata u području lokalne opskrbe. Pored Interspara, dm-a i drogerije Müller, u ovim su centrima zastupljeni veliki međunarodni zakupnici kao što su: Deichmann, Humanic, H&M, Hervis ili McDonalds. “, istaknuo je Markus Pinggera, direktor Supernove.

Komentirajte prvi

New Report

Close