SPAR preuzima 62 Billa trgovine u Hrvatskoj

Foto: Željko Lukunić / Pixsell Foto: Željko Lukunić / Pixsell

SPAR Hrvatska d.o.o. je u 100% vlasništvu SPAR Österreichische Warenhandels-AG. Trenutno posluje u 19 INTERSPAR hipermarketa i 38 SPAR supermarketa, a zapošljava skoro 3.000 radnika.

Spar Austrija  i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od REWE grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Sv Heleni. Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016, dok će se preuzimanje  realizirati tek nakon odobrenja AZTN-a. Ovim preuzimanjem SPAR će u Hrvatskoj poslovati s više od 100 prodajnih mjesta. SPAR će istovremeno s trgovinama preuzeti i svih 1900 djelatnika Bille. Kupoprodajna cijena ostaje poslovna tajna.

Billa trgovine, prodajne površine uglavnom između 500 do 1.500 m²,  nalaze se diljem Hrvatske.

Gospodin Helmut Fenzl, Predsjednik Uprave SPAR Hrvatska, objašnjava odluku za akviziciju: "U  Hrvatskoj poslujemo od 2005. godine. Realizacijom ove transakcije vlasnici SPAR Hrvatske su još jednom potvrdili da vjeruju u potencijal i daljnji razvoj zemlje. Veseli nas da  ćemo s Billa trgovinama, zajedno s  novim kolegama, imati priliku dodatno ojačati našu poziciju na tržištu.“

SPAR Hrvatska d.o.o. je u 100% vlasništvu  SPAR Österreichische Warenhandels-AG. Trenutno posluje u 19 INTERSPAR hipermarketa i 38 SPAR supermarketa, a zapošljava skoro 3.000 radnika.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!