Samsung potencijalni ponuditelj za TE Plomin C

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2014. u 10:30
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Vrdoljak je napomenuo da će benefit od dolaska stranih kompanija neće pokazati do kraja ovog mandata, ali će Hrvatska do 2020. imati posve drugu ekonomsku i energetsku poziciju.

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva je gostujući u emisiji Veto na Jabuki tv otkrio od kojih kompanija očekuje ponude za izgradnju termoelektrane Plomin C, među kojima je i Samsung s partnerom Edingtomom, prenosi danas.hr.

"Mislim da će japanski Marubeni sigurno doći s ponudom. Uostalom, oni su pripravni za to i imaju adekvatne partnere. No, dobio sam uvjerenje da će i Samsung s partnerom Edingtomom predati ponudu za Plomin", rekao je Vrdoljak u emisiji.

Vrdoljak ističe kako ove najave nisu pusta nagađanja, već realna očekivanja s obzirom na to da za te dalekoistočne tvrtke Plomin znači konačni ulazak u ovu regiju u kojoj do sada nisu bili prisutni. Podsjetimo, ranije su kao potencijalni ulagači javljali francuski Edison, Marubeni i korejski Kosep.

Također je rekao kako su velike naftne kompanije iskazali veliki interes za Hrvatsku te za natječaj. "Što to može donijeti hrvatskim građanima? Svi su rekli da su dan nakon natječaja bili zatrpani pismima kompanija iz Europe koje su nudile ekspertizu, opremu, a niti jedna se nije javila iz Hrvatske. Natječaj će biti poticaj hrvatskim firmama da nađu posla, da nađu angažmana. Istočna Europa ima veliki problem s opskrbom plinom, ako nađemo plin, to će nam riješiti mnoge probleme", rekao je.  

Napomenuo je i da će benefit od dolaska stranih kompanija  neće pokazati do kraja ovog mandata, ali će Hrvatska do 2020. imati posve drugu ekonomsku i energetsku poziciju.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close