Poruka iz MOL-a: Otvoreni smo za prodaju udjela u Ini

Autor: Poslovni.hr/H , 31. listopad 2017. u 10:24
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Mađarska naftna i plinska kompanija Mol otvorena je za prodaju svog udjela u Ini, no dok se to ne dogodi, nastavit će upravljati Inom najbolje što zna, kazao je Pal Kara, glavni savjetnik za Mol grupu u intervjuu za mađarsku javnu televiziju M1 u ponedjeljak.

Odbor direktora Mola objavio je u 2013. da će Ina ili upravljati Inom na načelima tržišne ekonomije ili će mađarski udjel trebati biti otkupljen, podsjetio je Kara, a prenosi mađarski portal Portfolio.hu.

Sitaucija se nije promijenila i Mol ostaje otvoren za pregovore, čekajući prijedlog hrvatske strane "s velikim strpljenjem i poštovanjem".

Portfolio navodi riječi čelnika ruskog Rosnjefa Igora Sečina u intervjuu Jutarnjem listu u subotu da bi ruska kompanija mogla preuzeti Molovo mjesto kao dioničara u Ini, ako hrvatska Vlada traži novog strateškog partnera.

Mol posjeduje tek nešto manje od polovine dioničkog udjela u Ini, no ima upravljačka prava u toj kompaniji. Hrvatska država drugi je veliki dioničar, sa 44,8 posto udjela.

Oba vlasnika već godinama se ne slažu oko strategije kompanije, uključujući sudbinu sisačke rafinerije, zaključuje Portfolio.hu.

Komentirajte prvi

New Report

Close