‘Ovo nam je vjetar u leđa i velika pomoć mladima iz alternativne skrbi’

Autor: Objava za medije , 16. prosinac 2019. u 14:10
FOTO: Press

Prostori udruge Igra sada imaju novi edukacijski kutak opremljen računalima, LED TV-om, prezentacijskom opremom i kompletnim setom namještaja. U prijevodu, korisnici sada imaju moderan prostor za edukaciju, rad, ali i zabavu. Prostor u kojem će moći pisati životopise, izrađivati prezentacije, učiti… Ideja je pomoći korisnicima upravo u tim elementarnim pitanjima, kako bi se uz pomoć djelatnika Udruge što bolje pripremili za samostalni život i uključili u zajednicu.

Djelatnici tvrtke KING ICT s veseljem su posjetili prostore Udruge kojoj su donirani svi prihodi četvrtog izdanja konferencije Change, održane krajem rujna. Tako su podržani napori Udruge u provođenju programa podrške mladima iz alternativne skrbi prilikom njihova osamostaljenja i uključivanja u život zajednice.

„KING ICT je za nas i naše korisnike napravio zaista veliku stvar. Nešto što se možda niti ne može riječima opisati koliko je značajno. Prostoriju koju su uredili koristimo za radionice, grupni rad, supervizije, sastanke, individualni rad, savjetovanje, edukacije te za provođenje slobodnog vremena djece i mladih. Sada imamo i veći broj računala na kojima mladi koji su izašli iz domova i udomiteljskih obitelji mogu tražiti posao, stan, stjecati nove kompetencije i vještine i istraživati sadržaje koji će im uvelike pomoći u samostalnom životu te u ugodnom prostoru provoditi slobodno vrijeme.“, navela je Maja Malčić, stručna suradnica u udruzi Igra.

„Djeca koja dolaze imaju raznovrsnije sadržaje koje mogu koristiti, a sudionici naših edukacija imaju ugodniji i funkcionalniji prostor za rad. Benefiti su zaista mnogostruki, teško ih je i pobrojati. Sretni smo i ponosni što je KING ICT odabrao i prepoznao baš nas i naš rad, trud i predanost našim korisnicima. Ovime smo dobili vjetar u leđa i zaista smo im neizmjerno zahvalni na tome“, dodala je.

„Sretan sam što sam dobio priliku uopće sudjelovati u ovoj inicijativi, najlakši posao zapravo je bio sastaviti elemente i urediti prostor. Zahvaljujući Change konferenciji i svima onima koji su kupili ulaznice, mogu reći da smo napravili dobro djelo i to baš u vremenu kada Djed Božićnjak sastavlja svoju listu za poklone“, naglasio je simpatični Anto Tomaš, inače Administrator baza podataka u KING ICT-ju, koji je sudjelovao u akciji.

O tome koliko mladima znači inicijativa ovakve vrste, možda najbolje svjedoči priča KING-ovog suradnika u ljudskim resursima.

„Dok sam prije nekoliko mjeseci volontirao u Udruzi, prišao mi je mladić koji želi postati Software Developer. Iako je nedavno stekao zanimanje vodoinstalatera, samostalno se uči programiranju. Pozvao sam ga na ChangeCon da se druži s nama. Odazvao se, čak smo se i fotografirali zajedno, a fotku sam mu dao toga dana na konferenciji. Na otvorenje prostora udruge Igra došla je njegova sestra. Pitao sam za njega, a ona mi je rekla da je baš tu sliku stavio na sredinu ormara doma.“, s osmijehom je ispričao Željko Sitar.

Udruga Igra već dugi niz godina na razne načine pomaže i pruža podršku djeci i mladima bez adekvatne roditeljske skrbi i djeci i mladima s problemima u ponašanju koji odrastaju ili su odrastali u domovima i udomiteljskim obiteljima, provodi preventivne programe za djecu, pruža savjetodavnu i psihoterapijsku podršku djeci, mladima i obiteljima te provodi razne edukacije za stručnjake.

Iz KING ICT-ja poručuju kako će se rado nastaviti uključivati u humanitarne inicijative, a priče poput ove, kažu, još su veći poticaj da nastave pružati ruku onima kojima je to potrebno.

Komentirajte prvi

New Report

Close