Novi vlasnik dovodi strane radnike u Cimos: Imat će veću plaću od domaćih

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2017. u 12:14
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Cimos je privatna tvrtka.

Nezavisni vijećnik Damir Kajin ustvrdio je na aktualnom satu buzetskog Gradskog vijeća da je na djelu radna segregacija u Cimosu, javlja Glas Istre

"Novi vlasnik Talijan dovodi Makedonce, Bugare iz Kopra u Buzet. Problem je što oni imaju 800-900 eura mjesečnu plaću, a oni koji ih uče tome poslu ovdje u Buzetu imaju 550-600 eura. Neka se ne zaboravi da je država Hrvatska otpisala 47 milijuna eura potraživanja od Cimosa i trebali bi biti fer", rekao je Kajin. Predložio je da se sufinancira sanacija krovišta i fasade te obnova ulaznih vrata buzetske župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

– Nedavno sam se sastao s direktorom i posjetio pogone buzetskog Cimosa kojemu će do kraja godine faliti pedeset radnika, što će najvjerojatnije morati nadoknaditi dovođenjem radne snage iz Bosne i Hercegovine te Srbije. Iz uprave Cimosa imam potpuno drugačiju informaciju o plaćama, no činjenica je da ih takav agencijski radnik košta nešto više nego buzetski i s time se ne slažem, no Cimos je privatna tvrtka, uzvratio je gradonačelnik Žulić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

@cinkvici, nažalost vrlo točna i plastično opisana situacija. Mi smo u sistemu koji i nema službeno ime. No znamo da nam ide na štetu.

Kolega, ovo je sockapitalizam. Socijala financira kapitaliste.

Ne tako davno smo skoro jednoglasno htili kapitalizam, s velikom euforijom i muzikom smo ušli u taj cirkus, samo što ovo u RH nije kapitalizam nego neka sprdačina od nekakvog novog sistema, iskoristi, drpi, zajebi, a ceh plača uvijek stoka sitnog zuba!

New Report

Close