IKEA Grupa uplatila više od 1,2 milijuna kuna za buduće mirovine svojih zaposlenika u Hrvatskoj

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U znak zahvalnosti za njihovu predanost, IKEA uplaćuje dodatnih 1.200.726,22 kuna u poseban mirovinski fond za svoje zaposlenike u Hrvatskoj, čime s njima dijeli dio ostvarenog profita.

Riječ je o jedinstvenom programu vjernosti Tack! (na švedskom = hvala), u sklopu kojeg se zaposlenicima IKEA Grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu. Svakom zaposleniku IKEA Grupe, pa tako i u Hrvatskoj, koji radi puno radno vrijeme i za tvrtku IKEA pet ili više godina, uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće. Zaposlenici zaposleni na pola radnog vremena primit će proporcionalan iznos u odnosu na odrađene sate.

"Vjerujemo u nagrađivanje lojalnosti i iskazivanje zahvalnosti kolegama koji ostaju i nastavljaju raditi za uspjeh cijele IKEA Grupe. Naši kolege trebaju znati koliko cijenimo njihovo iskustvo i predanost, a ponosan sam što će IKEA Grupa u Hrvatskoj ove godine dodijeliti dodatnih 4.176,38 kn po osobi za mirovine naših 295 kolega“, istaknuo je Stefan Vanoverbeke, direktor IKEA Hrvatska te regionalni direktor IKEA SEE (IKEA Jugoistočna Europa).

Isti iznos dodjeljuje se svim kolegama koji su u tvrtki radili najmanje jednu punu fiskalnu godinu. Kada ostvare pet godina rada u tvrtki, akumulirani novac isplaćuje se u poseban mirovinski fond za zaposlenike, a potom se svake godine vrši izravna isplata u ovaj fond. Za ukupno 295 kolega u Hrvatskoj, IKEA Grupa daje više od 1,2 milijuna kuna kako bi im pokazala da cijeni njihovu lojalnost.

Program Tack! uveden je 2013. godine, a od tada je IKEA Grupa isplatila 509 milijuna eura za buduće mirovine svojih zaposlenika diljem svijeta. U taj globalni fond uključeni su svi zaposlenici, a sredstva se dodjeljuju ovisno o ukupnim plaćama i naknadama u pojedinoj državi.

Uz program Tack!, svi zaposlenici IKEA Grupe uključeni su i u program Jedan IKEA bonus koji ovisi o radnom učinku, a zahvaljujući njemu, zaposlenik godišnje može dobiti približno još jednu dodatnu mjesečnu plaću.

 

Komentari (2)
 • miami
  miami 20:22 6.12.2017.

  Nadam se da svi znate - da je mjesečna uplata od 500,00 kuna za svakog zaposlenika u III stup
  mirovinskog osiguranja . NEOPOREZIVA. / to je tzv.štednja za starost/

  Pa, onda - iza kulise , pospremanja novca - u neke svrhe - za koje se ne plaća porez- nemojte
  veličati njihove plemenite namjere.
  Svakom njegovo.

 • Funky
  Funky 19:38 6.12.2017.

  od te love 30% je otisla u todex (alias todopoor)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!