Evo u kojim trgovačkim lancima možete kupiti domaće jagode

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2018. u 11:50
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Od početka sezone domaćih jagoda.

Trgovački lanac SPAR Hrvatska, u kojem i inače dominiraju hrvatski proizvodi, od početka sezone domaćih jagoda svojim kupcima u svim svojim trgovinama nudi jagode domaće proizvodnje, stoji u priopćenju kompanije.

>>Kako razlikovati domaće jagode od uvoznih?

SPAR-ovi kupci tako već niz godina mogu uživati u jagodama koje proizvode tvrtka Fragaria u okolici Zagreba i Vrgorcu, Filipović-voće, Marinada i Brana na širem području Virovitice, te Osatina u Slavoniji.

Također, u ovom trenutku kao i u posljednjem periodu u maloprodajnoj mreži  Konzuma mogu se kupiti isključivo hrvatske jagode, poručuju iz te kompanije.

Konzum d.d. je od samih početaka svog organiziranog otkupa, započeo sa otkupima u Vrgorcu i Virovitici,  te poticao proizvodnju i prodaju hrvatske jagode ne samo u Hrvatskoj, već i putem izvoza u zemlje regije, pa je tako hrvatska jagoda pronašla svoje mjesto i u zemljama u kojima posluje Mercator.

Oglasio se i Kaufland

"U ovom su trenutku sve jagode koje ćete pronaći na policama Kauflanda uzgojene u Hrvatskoj. Većinom su to jagode iz doline Neretve, Vrgorca, okolice Zagreba, Virovitičkog područja i Podravine. Drago nam je što, s obzirom na količine koje su nam potrebne, u Hrvatskoj uspijevamo nabaviti dovoljno veliku količinu jagoda i kupcima nuditi domaće", rekli su u Kauflandu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Smjesni su mi ti jagodari, opcenito poljoprivrednici koji kukaju. Traze pomoc drzave da ih zastiti od stranog uvoza, krive trgovacke centre, a jedini krivac su oni sami. Cak necu ni spominjati politiku, samo cu reci da je vrijeme da nasi poljoprivrednici koriste tehnologije i znanja nesto novijeg datuma.
Poceti sa polovicom 20.st, pa za jedno tri generacije doci do znanja i praksa trenutne tehnologije.
Treba ukinuti poticaje tako da polja budu ovrsena, a ne da sluze samo za uzimanje poticaja.

Osobno ne kupujem jagode u trgovini, one rastu kao korov i imam ih u vlastitiom vrtu.

Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating http://Hot24.top

New Report

Close