Direktor dm-a u Hrvatskoj objašnjava zašto njihove blagajnice imaju 8.000 kuna mjesečno

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2017. u 12:59
Foto: Anto Magzan / Pixsell

U dm-u je sve rezultat zajedničkog rada.

Drogerie Markt slavi 20. rođendan u Hrvatskoj. Preživjeli su i rat i krizu, a cijelo to vrijeme poslovni rezultati išli su im uzlaznom putanjom. Kako im to polazi za rukom i što novoga spremaju za 2017. godinu vezano za asortiman na policama i potencijalne akvizicije s obzirom na pretumbavanja u sektoru trgovine, otkrio je Jutarnjem listu direktor Mirko Mrakužić.

– Tajna je da nema tajne. Samo rad, rad i rad. On vuče rezultate. Ogromna količina posla je iza svega toga. Vlasnik dm-a je rekao jednu zgodnu stvar, a to je da u trgovini slažete svaki dan robu i nadate se da će kupci doći i tu robu kupiti. Nemate dogovorene kupce koji će doći taj dan nego morate složiti robu ljepše, drugačije, bolje, atraktivnije, povoljnije i nadati se. Tako i kod nas. Velika količina posla stoji iza jedne kreme na polici, suradnja unutar tvrtke, s partnerima, a to se sve vidi na rezultatima. Prihodi u Hrvatskoj su gotovo dvije milijarde kuna, a u koncernu su veći od devet milijardi eura. To je, okvirno, prihod Hrvatske od turizma, a mi to radimo s pelenama, kremicama i pastama za zube. Dakle, jedan dio je rad, drugi ogromna sreća, a treći svakako hrabrost, ističe Mrakužić koji i objašnjava zašto su plaće trgovaca u dm-u od osam tisuća kuna visoke u odnosu na prosjek u trgovini.

– Plaća nije nikakvo čudo, ali omogućava ljudima da žive od nje. Osim toga, kolegice i kolege na blagajni su vizitkarta naše tvrtke i temelj ugleda i uspjeha dm-a. Neizmjerno sam ponosan što smo ove godine šesti put proglašen najboljim poslodavcem u Hrvatskoj u kategoriji velikih tvrtki prema nezavisnom istraživanju portala Moj Posao. Mi se igramo, njegujemo ambijent u kojem se i ugodno družimo. Imamo kafić, prostor za masažu i odmor. Osobama s teškoćama omogućujemo da zauzmu zasluženo mjesto na tržištu rada kroz dugogodišnju suradnju s centrima za inkluziju. Uložili smo više od 1,5 milijuna kuna u realizaciju 40 projekata. U dm-u je sve rezultat zajedničkog rada.

Komentari (4)
Pogledajte sve

diglo im plaću sa 5000?

Imaju jednu blagajnicu i tri studentice preko studentskog ugovora.Zanimljivo je da daju studentima da rade blagajnički posao. Zaposli tri trgovca pa te onda pitam kolika su im primanja. Loš PR jako loš.

Blagajnice imaju 8000kn jer žene mjesečno ostavljaju pola plaće u DM-u, za jednu malu vrećicu artikala!

New Report

Close