Prljavi obračun pred očima birača

Autor: Sandra Bartolović , 03. veljača 2011. u 22:00

Kada Jovanović tvrdi da su u vrhu HDZ-a svi zločinci, a Hebrang uzvraća da Jovanovića ljuti rušenje Jugoslavije, jasno je da je pred nama godina valjanja u blatu

Politika je prljava, nemoralna i nepoštena disciplina, a svi koji se njome bave redom su takvi, bez iznimke. Tako se barem posljednjih dana iz petnih žila trude dokazati HDZ-ovci i SDP-ovci. I odlično im uspijeva.

Isturila su se radikalna krila dviju vodećih stranaka i nema te prljavštine kojom se nisu spremni nabaciti u grozničavoj i bjesomučnoj borbi za fotelje. Objema strankama i njihovim čelnicima predstojeći su izbori – biti ili ne biti. Gubitničku stranku nakon izbora, bio to HDZ ili SDP, čeka smjena na vrhu i veliko unutarstranačko pospremanje. Takav epilog donekle može objasniti (ali ne i opravdati) žar, zagriženost i intenzitet degutantnih uvreda i udaraca ispod pojasa koji spremno pljušte na obje strane, od optužbi SDP-ovca Željka Jovanovića da su u vrhu HDZ-a zločinci do odgovora HDZ-ovca Andrije Hebranga kako je Jovanović bijesan jer mu je HDZ srušio Jugoslaviju i pobijedio omiljenog mu Slobodana Miloševića. Agresivno, gadljivo i ridikulozno na obje strane, s neminovnim zaključkom – svi su isti. To bi trebalo prilično zabrinuti SDP koji uporno tvrdi da su drukčiji i bolji od HDZ-a. Loša vijest za Iblerov trg glasi da do sada nismo vidjeli tu razliku. Pred nama je očito godina valjanja u blatu, u kojoj su političke elite i stranački intelektulaci odlučili u javni diskurs uvesti kočijaški rječnik i birtijašku argumentaciju. HDZ-ova vlada suočena s najnižim rejtingom, ugledom i uopće povjerenjem nekoj vladi tumara od danonoćnih najava i obećanja o (teško ostvarivom) investicijskom zamahu do podizanja tenzija u braniteljskom korpusu kako bi ušićarili nešto izbornog profita. Od SDP-a, koji se pokušava prikazati kao jasna alternativa, tek se povremeno čuje koji slabi glasić, daleko od kvalitetne vizije i konkretnih rješenja koju birači od njih očekuju. Sav angažman i jedini sadržaj dviju stranaka u bespoštednom ratu za Banske dvore svodi se na međusobne prijetnje “do istrage vaše ili naše”. A birači su ostavljeni da statiraju u okršaju politike za moć. O njihovu se dobru ne brine baš nitko. Zato se politika ne bi smjela iznenaditi kada građani, zgađeni, neizlaskom na izbore odluče ne valjati se u njihovu blatu. Jer zaslužuju mrvicu poštovanja od onih na čijoj grbači parazitiraju. Do sada im je nitko nije dao.

Komentari (3)
Pogledajte sve

http://www.vijesti.hr/vijest/www.index.hr/clanak.aspx__2F__id=536381

evo tek sam pokrenuo mozzila firefox, kad novi domoljubi, iz naravno “pokreta svrstanih” iskaču iz jahti, vila. Ivan Vanja…vazno je imati dva imena, ne mozes biti obicni hrvat, treba biti rvatina.

Jovanovic nije rekao sa su svi zlocinci vec kandidati za zlocinca godine. Malo je pretjerao sto jest jest, no cinjenice o bivsem vrhu te stranke, govore vise od bilo cega. Najdirektniji dokaz slabosti i samodostatnosti je prihvacena kandidatura Hebranga predsjednika RH, a Sanader ga je samo htio jos vrtiti oko malog prsta. Osoba koja sama ne shvaca da je Vidosevic bio bolji kandidat, ima zaista problem s percpcijom. Sto bi Hebrang radio kao predsjednik, statirao? Btw…simpatizirati Hrvatsku, Jugoslaviju, Benin, Turkmenistan nije valjda zlocin?

za jovanovića ne znamo da li zbilja žali za jugoslavijom, ali da su hdz zločinici to je sigurno svakome tko želi viditi i malo misli svojom glavom

New Report

Close