Goranu Štroku teško je (po)vjerovati

Autor: Marija Crnjak , 23. srpanj 2012. u 22:00

Ako ga ne pokreće želja za zaradom, kako svojim partnerima u investicijama kani objasniti zašto bi izdvojili vlastite milijune eura za neki Porto Baroš ili Kupare?

U još jednoj od svojih javnih ispovijedi kojima nas nastoji uvjeriti da je sposoban vratiti se na hrvatsku investicijsku scenu Goran Štrok priznao je da su mu slabe točke emotivnost i brz jezik, zbog kojeg koji put zna uvrijediti sugovornika. Priznaje da se s ulaganjem 50 milijuna u obnovu Excelsiora tik pred krizu preinvestirao te da je na Jadranskim luksuznim hotelima, iz kojih ga je lani izgurala Grupa Lukšić uz blagoslov banaka, izgubio oko 10 milijuna eura.

Iako (uz napomenu da nitko nije savršen) Štrok napominje da je iz svega toga puno naučio, pitanje je zašto bi mu itko s imalo razuma povjerio ulazak u nove, još veće investicije, na koje se bivši hotelijer očito sprema. Jedan od dvaju projekata na koje je Štrok bacio oko, doduše, priprema se dobrih pedesetak godina, tako da je pitanje hoće li zaživjeti za Štrokova života. Projekt Porto Baroš, potpuna rekonstrukcija riječkog lučkog područja koja će morati obuhvatiti urbanistično preslagivanje cijeloga grada, golem je zahvat koji tek treba definirati. Projekt je još jako daleko od raspisivanja natječaja za investitore. Kupari su za Štroka još škakljivija priča jer bi značila njegov povratak u Dubrovnik, iz kojega je prije samo godinu dana morao otići. Doduše, i dalje ostaje nejasno što bi Štrok s Kuparima, jer se nedavno ponudio kao pomoćnik Vladi u izradi projekta, a sad već kao da kani biti investitor.Kad govori o tome što je naučio iz svoga dubrovačkog pada, Štrok kaže da nikad više neće uložiti vlastiti novac, već će iskoristiti interes brojnih investicijskih fondova, on, kaže, postoji, ali nedostaje projekata. Jasno je da Štrok vlastitoga novca za navedene investicije nema, a zanimljiva je i Štrokova tvrdnja da profit nije njegov spiritus movens. Ako ga ne pokreće želja za zaradom, nije jasno kako Štrok svojim partnerima u investicijama kani objasniti zašto bi uopće izdvojili vlastite milijune eura za neki Porto Baroš ili Kupare. Štrok mora znati da investicijski fondovi nemaju emocije ni za Rijeku ni za Dubrovnik, njima nije fora ugošćavati prinčeve, holivudske glumce, sportaše i fotografirati se s njima, njihov pokretač je novac, koji se vrlo jasno mora nazirati iza svih sjajnih planova i velika domoljublja. Zato Štrokovi istupi i dalje izgledaju prilično neozbiljno i paušalno. Barem zasad, ne nazire se njegov veliki povratak u hrvatske poduzetničke vode.

Komentari (11)
Pogledajte sve


A što drugo i očekivati od generalskog sina, čija obitelj već više od pola stoljeća muze ovu zemlju, nego da i dalje proba ima li još? Od vile na Rokovom koju si je tata general Štrok prisvojio, do iživljavanja na auto trkama za državne novce, do namještenih poslova s bivšim JAT-om, do Dobrovnika kojem je kako kaže K-PAX dodao petu zvjezdici ( sic!)….Uvijek s tuđom lovom…Jer i novac koji je navodno uložen u JLH davno je maznut…Ali, kao što narod kaže: oteto-prokleto! I ja se pitam, čime je zaslužio gostovanje kod Stankovića, koji se ovakvim gostima samo kompromitira.

Tankeri, tankeri?

A gdje su tankeri nafte?

Ma što Vi to pričate/pišete, Marijo Crnjak ?

Za koliku plaću ili honorar radite ?

Otkud Vam pravo analizirati i davati svoja mišljenja o ljudima koji su od Vas svjetlosnu godinu naprijed ?

Odličan članak

New Report

Close