Zeleno svjetlo Hanfe za Klepača i Vanđelića

Autor: Božica Babić , 03. listopad 2016. u 22:00
Damir Vanđelić/T. Miletić/PIXSELL

Nakon odobrenja regulatora Uprava Croatia osiguranja postaje brojnija, sa sadašnja tri raste na pet članova.

Miroslav Klepač i Damir Vanđelić zadovoljili su postupak uvjetovan zakonom o osiguranju te su 30. rujna od strane tržišnog regulatora, Hrvatske agencije za nadzor financijskog tržišta (Hanfe) dobili odobrenje da mogu biti imenovani u Upravu Croatia osiguranja (CO), na mandat do 17. travnja 2020.  "Croatia osiguranje uspješno je završilo prvu fazu restrukturiranja. Sada nam predstoji novo razvojno razdoblje u liberaliziranim tržišnim uvjetima.

Cilj nam je svakako povećati našu konkurentnost i zadržati lidersku poziciju, za što su nam potrebna nova znanja i ljudi na svim razinama u tvrtki. U tom kontekstu valja razumjeti i namjeru da kolege budu članovi našeg upravljačkog tima," odgovor je Predraga Grubića, direktora korporativnih komunikacija Adris grupe, većinskog vlasnika CO na upit je li riječ o dopuni Uprave ili će možda uslijediti i neke kadrovske promjene u vodstvu društva. Croatia osiguranje prema aktualnom statutu može imati od tri do sedam članova Uprave.

Od ulaska u Adris grupu, konkretno od travnja 2014. Upravu CO vodi Sanel Volarić, a članovi su Nikola Mišetić i Marijan Kralj koji je imenovan u travnju 2015. nakon što je u veljači otišao Andrej Koštomaj. Klepač je u Croatiju stigao u ožujku ove godine iz Uprave Podravke, a Vanđelić je dugogodišnji kadar Adrisa, bio je na poziciji investicijskog direktora na razini grupacije te istodobno i direktor tvrtke Abilia koja upravlja nekretninama Adrisa.Postupak restrukturiranja donio je nedavno i preseljenje sadašnjih zaposlenika CO sa nekoliko zagrebačkih adresa u novo sjedište kompanije, dok će oslobođeni poslovni prostori uglavnom biti preuređeni u visokokategorizirane hotelske sadržaje.   

Komentirajte prvi

New Report

Close