Đuru Đakovića od Nove godine vodi Marko Bogdanović

Autor: Marina Šunjerga/VL , 22. prosinac 2017. u 08:05
Novi i stari čelnik ĐĐ-a Bogdanović i Mazal/Ivica Galović/PIXSELL

Mazalu je, kaže, drago što je Vlada postavila čovjeka s kojim je radio. Tvrtki za daljnji razvoj trebaju ulagači.

Tomislav Mazal s prvim će danom 2018. napustiti čelno mjesto Đure Đaković Holdinga.

Tvrtku je vodio od 2014., prethodno je bio i član uprave, a mandat mu ističe zadnjeg dana 2017. Kako se nije ni prijavio na natječaj za novog predsjednika Uprave, Vlada je na njegovo mjesto postavila kolegu iz uprave Marka Bogdanovića.

"Tvrtka je stabilizirana, spremna je za dokapitalizaciju i novog vlasnika i što je najvažnije zdrava je i dugoročno održiva. Drago mi je da je Vlada odlučila na čelno mjesto postaviti mog kolegu jer je to dokaz da smo radili kvalitetno i vodili tvrtku u pravom smjeru", kazao je Mazal.

Tvrtku je preuzeo s više od 60 milijuna kuna gubitka, proveo restrukturiranje, povećao prihode, što bi trebalo rezultirati prvom operativnom dobiti u dugom periodu. Đuri Đakoviću treba svježi kapital, a posljednji pokušaj dokapitalizacije nije uspio. Kuvajčani iz tvrtke Crni čelik od potrebnih 256 milijuna uplatili su tek 6,5 milijuna kuna. Novi ulagači su uvjeravali da su uplatili cijeli iznos, uvjerili i male dioničare da novac treba pričekati nekoliko dana pa uprava u tom slučaju nije imala druge nego čekati je li zaista uplaćen.

Priča je završila nepovoljno po Đuro Đaković jer nije dobio novac, ali to ne znači da je upitna budućnost tvrtke već samo da joj za razvoj treba ulagač. Mazal je u nekoliko godina stabilizirao poslovanje i promijenio strukturu prihoda pa je u 2017. postigao cilj da se više od 50% prihoda Đure Đakovića ostvari izvozom, a novi kapital trebao je osigurati još veći udio izvoza.

Komentari (2)
Pogledajte sve

kasno Marko u Sl,Brod stiže

Ne mogu vjerovati da novinar na poslovnom forumu i dalje misli da je Crni čelik uplatio 6,5 milijuna kuna. Nepoznavanje procesa u potpunosti.

New Report

Close