Raspisan natječaj za osam direktora HTZ-a, okvirna plaća 3400 eura

Autor: Marija Crnjak , 11. svibanj 2015. u 10:04
Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Ne treba im iskustvo u turizmu, no kandidati trebaju izraditi prijedlog programa rada predstavništva za jednogodišnje razdoblje.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u današnjim dnevnim novinama objavila je natječaj za imenovanje osam novih direktora u inozemstvu. HTZ traži direktore predstavništva u Austriji, Španjolskoj, Sloveniji, Švedskoj, Japanu, Velikoj Britaniji, Češkoj i Švicarskoj, kojima bi mandat trebao početi 1. rujna ove godine odnosno u siječnju iduće godine za predstavništvo u Londonu. 

Od kandidata se traži da imaju diplomski studij, pet godina iskustva na rukovodećim poslovima, no ne obavezno u turizmu, znanje jednog stranog jezika te poznavanje drugog, a HTZ će budućim direktorima platiti učenje jezika zemlje u kojoj obnaša dužnost. Budući kandidati također trebaju izraditi prijedlog svog programa rada predstavništva za jednogodišnje razdoblje, a budući direktori imenuju se na mandat od tri godine sa šest mjeseci probnog rada.

Okvirna plaća direktora je 3400 eura, no točan iznos ovisi o tržištu na kojem je predstavništvo, doznajemo u HTZ-u. Plaće direktora predstavništava se kreću u rasponu od 2700 do 4300 eura, odnosno ovisno o koeficijentu značaja tržišta, odnosno koeficijentu troškova života zemlje primateljice. 

Također, HTZ predstavnicima osigurava pokrivanje troškova preseljenja prilikom odlaska i povratka na mandat, naknadu troškova stanovanja koja uključuje 80 posto troška najma stana, a u slučaju da je riječ o „home based“ uredu 90 posto troška najma stana. 

Prošle godine proveden je natječaj za 11 predstavništva HTZ-a, a na natječaj se ukupno javilo 148 kandidata, od kojih je 26 ušlo u uži izbor. Primamljivi uvjeti rada svakako su jedan od motiva brojnih zainteresiranih kandidata.

Komentirajte prvi

New Report

Close