Todorićev šef za agrar u novoj fotelji

Autor: Božica Babić , 12. kolovoz 2016. u 11:00
Goran Pajnić u Agrokoru je od 2006. godine/Davor Višnjić/PIXSELL

Uz vođenje Uprave Zvijezde Pajnić nastavlja koordinirati agrarni sektor koncerna i voditi gransku udrugu pri HUP-u.

Goran Pajnić preuzima kormilo Uprave Zvijezde, kompanije koja se nalazi u portfelju Agrokora, izvijestili su u četvrtak iz sjedišta koncerna u vlasništvu Ivice Todorića o odluci koju je 10. kolovoza donio nadzorni odbor. Pajnić (rođen 1973.) je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu smjer financije.

Zaposlenik Agrokora postao je početkom siječnja 2006. prethodno promijenivši dva poslodavca. U Zagrebačkoj je banci  radio kao voditelj sektora kanala distribucije, dok je u Nexe grupi bio na poziciji predsjednika Uprave u tvrtki Našicecement, odakle je i došao u Agrokor. Prvi Pajnićev posao u Agrokoru bio je vođenje male tvrtke Belje kooperacija, da bi već u listopadu 2007. preuzeo predsjedanje Upravom Belja i na toj je poziciji ostao do početka kolovoza 2014. godine.

Tada je promaknut za izvršnog direktora za poljoprivredu na razini Agrokora, što je uključivalo cjelovit agrarni biznis koncerna, odnosno i tvrtke izvan RH. U međuvremenu, sredinom travnja 2013. temeljem glasova članica Hrvatske udruge poslodavaca Pajnić je imenovan za predsjednika Izvršnog odbora Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede pri HUP-u. U šturom ovotjednom priopćenju iz koncerna stoji tek da odlukom Nadzornog odbora Zvijezde Pajnić preuzima vođenje Uprave.

Neslužbeno nam je potvrđeno kako će i dalje koordinirati agrarni biznis na razini koncerna, kao i rad granske udruge pri HUP-u. Kada je nakon parlamentarnih izbora početkom ove godine Tihomir Orešković imenovan predsjednikom Vlade RH Pajnić je slovio kao jedan od kandidata za ministra poljoprivrede. Na njegovo imenovanje tipovali su ne samo mnogi poduzetnici iz branše već i vodstva nekih poljoprivrednih udruga, ocijenivši  da bi kao odličan poznavatelj stanja u agraru, ali i sustava u samom ministarstvu bio dobar izbor, no politika je odlučila drukčije. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

unirvezalac

New Report

Close